12. heinäkuuta 2010

missä mennään

Nyt liikekatsaus. Samalla tulee varmaan ilmi mitä ollaan treenattu tässä viimeisten viikkojen kuluessa. Ei olla mitään järeitä treenejä tehty, enemmän hiottu joissain liikkeissä pieniä juttuja, joitan yksityiskohtia.

luoksepäästävyys: Se on varma. Kertailua silloin tällöin, uusilla ihmisillä uusissa paikoissa.
paikkamakuu: Pysyy hyvin 2min, etäisyys on tosin korkeintaan ollut nelisen metriä. Etäisyyden kasvattamista hiljalleen, eripituisia aikoja, uusia paikkoja, varmuutta. Mökillä otettiin kerran minuutin makuu, se oli hyvä. Lonkalle meneminen pitää saada pois. Maassa pysymisen pitäisi olla aika varmaa, mutta ei se kai koskaan voi olla liian varmaa. Treenasin sitä myös jonkun verran, että laitoin koiran maahan ja kävelin, juoksentelin ja loikin sen ympärillä. Hyvin pysyi.

seuraaminen: Tässä sitä bisnestä riittääkin kerrakseen.. seuraamisessahan on ollut ongelmana se että Nemon saisi tarpeeksi hyvään vireeseen ja että se motivoituisi kunnolla. Ja ei voida treenata liikaa, ettei piski kyllästy. Se hyvä palkkaustapakin on meille vihdoin löytynyt. Ollaan siis kosketusalustan kanssa treenattu, sillä on tullut melkoisesti vauhtia ja intoa. Seuraamista ollaan treenailtu lyhyitä pätkiä, joskus silloin tällöin otetaan vain paria askelta. Käännöksiä ollaan treenattu paikallaan, käsiohjauksella.
Joskus viime viikolla treenattiin sekä käännöksiä että suoria, eri päivinä. Suorat olivat todella hyviä, innolla teki. Pitäisi joskus seuraaminen siihen kuntoon, että pitkätkin pätkät onnistuisivat. Ja juoksuosuudet.

liikkeestä maahanmeno: Tämä on hyvällä mallilla, takapalkalla saatiin intoa ja vauhtia. Varmuutta vielä tarvitsee. Olen treenaillut useasti ilman seuraamiskäskyä, houkutellut vaan kulkemaan vapaasti vierellä, etten turhaan tässäkin hinkkaisi sitä seuraamista. Otettiin viime viikolla liike ihan kokonaisena. Se oli tosi hieno. Seurasi hyvällä vireellä, salamana maahan, varmana pysyi kun palasin, nousi hyvin istumaan, vapautin heti jättipalkalle. Mutta varmuutta lisää.
liikkeestä seisominen: Tämäkin hyvässä kuosissa. Samoin ollaan treenattu kuten edellistäkin, takapalkalla. Otettiin myös viime viikolla ihan kokonaan, hyvin varmasti jäi seisomaan, mun omasta mielestäni liike onnistui nappiin. Tähänkin sitä varmuutta ja yksityiskohtien hiomista.

luoksetulo: Mökillä treenattiin monesti vauhtina, heti kun koira oli kohdalla, heitin sille patukan ja alettiin leikkiä. Kerran myös isolla ruokapalkalla, siinä tuli tämä ennakoiminen, nousi istumisesta ja lähti tulemaan kohti. Sitä istumista varmisteltiinkin paljon, huutelin käsky:ä monesti. Ja sitä vaan, että laitoin koiran istumaan ja kiertelin siinä ympärillä. Luoksetuloon voisi vielä saada vähän sitä vauhtia, ja se ennakoiminen pois.
estehyppy: Hyppyä ei ollakaan aikoihin treenattu. Ensinhän opetin sitä käsimerkillä, sitten vähän kosketusalustalla ja nyt ollaan taas siirrytty käsimerkkiin. Nemo ei hevillä irtoa esteelle, tarvitsee ison käsimerkin. Seisahtamisessa esteen toisella puolella ei ole ongelmaa, itse hypylle lähtemisessä kyllä... harjoittelua vaan.

Siinä nyt ne, voisi tehdä vielä kunnollisen treenisuunnitelman, että mitä milloinkin. Nämä lämpötilat ovat vähän hattua hiertävät, yli kolmekymmentä astetta... tossa kympin maissa takapihalla paikkamakoiltiin, muuhun ei nyt kyennyt.
Huomenna olisi illasta tarkoitus mennä treenaamaan, saa nähdä tuleeko mitään. Nemo on ihan kuollut, tämmöiset asteet eivät sovi sille. Pahaa tekee katsoa, kun koiralla on sisälläkin aivan liian kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti