1. kesäkuuta 2011

treeniraportoinnit ja turkkiprojekti

Alkuun epäolennaisin ja tärkein asia: kesäkuu!! Saattaa tulla melkoisen pitkä raportointi, varautukaa! Ollaan saatu tässä muutamassa päivässä vaikka mitä aikaiseksi, olen kunnostautunut ja tehnyt kunnollista treenisuunnitelmaa. Tokoa on hiottu, eilen oltiin vihdoin ja viimein agitreeneissä. Mulla alkoi tänään kesäloma melkein virallisesti, ja nyt on aikaa vaikka mille! Tajuttoman ihanaa, en voi ymmärtää että ei tarvitse lukea kahteen kuukauteen! En oo Nemolle suunnitellut mitään sairasta aktiivikesää, mutta jotain alustavia suunnitelmia kyllä on. 
Suurin osa kuvista on vanhempia, ainoastaan turkkikuva uusi.
Maanantaina piti pitää vapaapäivä, mutta treenasinkin kokeen tuomalla innolla pikkujuttuja suurella palkalla, lähinnä sisällä. Nemppa oli superkivasti messissä kuten aina nykyään. Hiottiin vaan perusasennon suoruutta. Mun pitäisi ottaa kesän yhdeksi projektiksi myös perusasentoon tulo kiepsahtamalla, takaa kiertäen menee liian herkästi vinoon. Sitteen reenailtiin ah sitä niin ihanaa paikkista. Partsilla 2min 10s kahdella palkalla, erittäin pätevä. Seisoinkin koirasta jopa kolmen metrin päässä.. Takapihalla 30s kahdella palkalla, kiertelin ympäri pihaa. Hieno.
Huomaa taas sen, kunhan etäisyys pysyy lyhyenä, koira on tajuttoman rento ja makoilee varmasti. Tähtään siihen, että tiistain kokeessa tehdään paikkis. Jos se siellä menee pieleen, sitten menee. Sitten luovutan. Okei en luovuta, treenaan sen kesällä kuntoon.
Eilen aamusta melko aikaisin tossa pesiskentällä aamuruoan ja broilerinpalojen kanssa liikkeessä. Nemo oli jo valmiiksi melkoisen liekeissä, voisiko sanoa.
Maahanjääviä ihan alkeista, päteviä. Muutama toisto kutakin vaihetta ja lopulta ihan normina. Tosi hienoja. Kunhan muistan oikean äänenpainon!! Samaten seisomaanjääviä alkeista kertaillen, yksi istumismoka, muuten tosi hyviä. Ei ongelmia. Loppuun sitten ruokapalkka takana venaten 1min 20s makuu, viitisen metriä etäisyyttä. Todella hieno! Ja Nempan vire tosiaan hieno. Se työskentelee niin mielellään, kiva tehdä :)
Tänään suunnattiin helteestä huolimatta kohti ukuja. Eipä juuri porukkaa ollut, joten treenailtiin sitten Linda ja Aada seuranamme.
Monta paikkista, Nemppa makasi ja Linda kutsui Aadaa Nemon vierestä. Olin aluksi melkoisen lähellä koiraa, mutta en käynyt palkkaamassa heti Aadan lähtemisen jälkeen, kehaisin ja kävin palkkaamassa vähän myöhemmin. Lisäsin etäisyyttä ja lopulta olin yli kymmenen metrin päässä, pätevä piski vaan möllötti siellä varsin rentona. Olin hieman tyytyväinen.
Sitten muutamat jäävien kertailut, ei mitään moitittavaa, hyvät oli. Vielä 50s paikkis puolietäisyydellä, tosi hieno! En kuumuuden takia edes yrittänyt nostaa Nemon kierroksia, joten meno oli normia hitaampaa mutta silti tosi hienoa. Kiitos Lindalle treeniseurasta ;)
Eilen oltiin vihdoin ja viimein agitreeneissä, oli tosi kivat treenit! Toivottavasti muistan vielä kaiken mitä tehtiin.. Alkuun tehtiin kentän takaosassa Tiian kanssa pientä radanpätkää. Me ei vielä tehty kokonaista, johtuen siitä että ollaan oltu kaksi kertaa treeneistä pois. Kertailtiin vähän u-kirjaimen mallista putkea. Nemolla ei ollut mitään ongelmaa, vaati ekalla kerralla hieman enemmän innostusta mutta pian kiiti putkesta varsin pätevästi ja iloisesti, meni itsekin! Hieno. Sen jälkeen tehtiin yhdellä hypyllä vähän vekkiä, kuinka hankala voi olla hallita omaa kroppaa. Ohjaan kuulemma melko töksähtelevästi, sen voin uskoa. No, kukaan ei voi aluksi osata täydellisesti. Nää meni ihan hyvin. Muuriin tutustumista, en tajunnut itsekään että muuri oli liian korkea ja Nemppa tyrmäsikin "palaset" aluksi hienosti siitä päältä. Ei ainakaan jäänyt traumoja. Vaihdettiin pienempi ja muutamat hypyt siitä, hienosti. Treenattiin vähän valssia, kun ohjasin vasemmalla kädellä, Nemo meni oikein hienosti, mutta kun vaihdoin toiselle puolelle, voi sitä kankeutta. Koira ei millään meinannut hypätä ja alkoi kyllästyä touhuun. Kai se siitä lähtee.

Kentän toisessa päässä sitten Katin kanssa ensin keppejä, alkuun liikkuvan targetin kanssa :D Nemolla meni hieman lujaa. Sitten kerta käsiohjauksella, tosi hieno. Väliin pari epäonnistumiskertaa ja sitten Nemo teki kepit superhienosti muutaman kerran! Teki jopa melko itsenäisesti, katsoi eteenpäin eikä mua. Jesjes.
Välissä tehtiin a-esteellä ja puomilla vähän kontakteja, piski pikkuisen malttamaton. Sitten pussiin tutustumista, ei Nemo välittänyt siitä kankaasta, pidettiin kangasta lopussakin tosin aavistuksen ylhäällä. Viimeiseksi vielä keinun paukuttelua, eikä siitäkään biisoni ottanut mitään stressiä, hienoa. Oli tosi mukavat treenit, harmi kun jää ensiviikkoiset taas välistä.
Joo ja sitten tänään lainasin Anninalta trimmisakset (kiitos jälleen, on huippusakset!) ja pistin Nemon lyhyempään karvaan. Trimmaus ei mennyt täysin putkeen mutta ei se ole niin tarkkaa. Päästä tuli mielestäni järkyttävän ruma, leikkasin toiseen kylkeen ison loven ja muuta mukavaa. Onpahan karvaa paljon vähemmän, helpompihoitoinen ja viileämpi turkki! Tassukarvoja kun vielä uskaltaisi leikata..
Nyt voisin mennä nukkumaan, huomenna edessä se möllitoko. Lähtöfiilikset vähän nollilla, varsinkin jos tulee näin lämmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti