29. toukokuuta 2011

"on kiva nähdä hymyilevä ohjaaja ja että teillä on hauskaa"Meidän kisaileminen jatkuu. Tänään Helsingin Oulunkylässä jälleen yksi alokoe, tuomarina Pirkko Bellaoui. Mikä hemmetti tässä on, arpaonni ei suosi ikinä?! Kahdeksantoista koiraa ja me numerolla 17.. :D siinä kesäkuun alun kokeessakin ollaan toisiksiviimeisiä. Nooh. Olin miettinyt taas pitkään ja hartaasti paikkista ja jätettiin taas väliin. Kiitin itseäni jälkeenpäin, jokaisessa makuuryhmässä tapahtui railaakkaasti nousuja. Mihin kokeeseen uskallan edes viedä oman paikkiksessa paineistuvan koirani makaamaan, jos jokaisessa kokeessa nousee näin paljon koiria?
Täytyy myöntää että luoksepäästävyyden jälkeen itseäni vähän hermostutti ja mietitytti, miten yksilöliikkeetkään menisi, Nemo nimittäin nuuski kehässä ihan himona. Kokoajan nenä maassa.  Piski vaan sitten boksiin lähes kaikkien suoritusten ajaksi, välissä käytin pissalla. Ennen meitä olevan koirakon mennessä kehään otin Nemon ulos boksista, jätin sen kaverille ja kävin kiertelemässä kenttää - tarkoituksena että Nemo nostaisi kierrokset. Niinhän se tekikin, repesi riemusti kun palasin. Käyskentelin herran kanssa vähän siinä, riehutin sitä, innostin, palkkasin parista hyvästä perusasennosta. Näillä sitten mentiin kehään.

Luoksepäästävyys 10 hmm joo. Pelkäsin jo että Nemo keksii metkuja, ei oikein edes noteerannut tuomaria, tuijotteli kehän laidalle.
Paikkamakuu 0 jätettiin välistä.
Hihnaseuruu 8,5 tykkäsin ite kovasti. Tuomari sanoi, että koira seilasi satunnaisesti ja ohjaaja voisi kävellä suoria linjoja mm. täykkärien jälkeen. Aijaa, en kuullut ensimmäistä kertaa, milloinhan teen parannuksen.
Vapaana seuruu 8,5 pidin itse myös. Tuomari huomautti edistyksestä. Kumma kyllä, ei tullut miinuksia järkyttävän vinoista loppuperusasennoista? Ainakaan ei sanonut.
Liikkeestä maahan 0 tämä oli ainoa joka oikeasti harmitti paljon. Annoin käskyn paineistavalla bassoäänellä, väärällä äänenpainolla. Koira jäi seisomaan. En edes antanut kaksoiskäskyä, miksen. Ei olisi välttämättä mennyt nollille.
Luoksari 9 täydellinen kuulemma, lopun karjuminen miinusti pisteen. Hehee.
Liikkeestä seisominen 8,5 jännä että saatiin näinkin hyvä, videolta näkee että Nemo pysähtyi järkyttävän hitaasti. Tuomari sanoi vielä että jos liikkeestä maahanmeno olisi ollut seisominen, kymppi olisi napsahtanut. Mutta kun ei ollut.
Estehyppy 8 !! tähän pyrittiinkin. Edistystä, ei tullut enää vastaan. Perse ehti tyyliin mennä maahan ennen mun käskyä. Joo.
Kokonaisvaikutus 10 tuomari sanoi että koira tekee mahtavalla innolla ja ilolla. Oli kuulemma vaihteeksi kiva nähdä hymyilevä ohjaaja, ja että koiralla ja mulla oli selvästi kivaa kehässä. Niinhän meillä olikin!
ALO3 131p
Niin että mitä mä tossa alussa vielä pelkäsin, että mun koira nuuskisi kehässä tai ei keskittyisi, en saisi sitä vireeseen? Häh? En voi kuin nauraa itselleni. Ongelmana oli pikemminkin liian kuumeneva ja yli-intoileva koira. Varoin vähän kehumasta Nemoa liikaa, se otti osan turkinpörrötyksistäkin riehumiskutsuna ja teki joitain hallitsemattomiin biisoniralleihin viittaavia eleitä. Joka välissä koira odotti selvästi palkkaa ja pelkäsin että se spurttaa kehästä ulos. Mukavaa, jos nyt pilaan hienon koirani sillä että se oppii kisatilanteen. Se oikeasti odotti niin sairaana sitä palkkaa... Eipä vielä pilannut kaikkea. Nyt kun katsoin nuo videot, en voi kuin hymyillä. On se vaan tajuttoman hieno. Muistan, kun joskus jupisin motivointiongelmista. Ei ole enää sitä ongelmaa :)
Nyt mun pitäisi saada tehtyä paljon kisamaista treeniä porukassa, ja treenata tuota liikkeiden välistä hallittavuutta. Ettei mene ihan ylikiekoille. Kuka meneekin lähialueilla treenaamaan, pyytäkää mukaan! Ennen torstain möllejä jäävien todellista hiontaa sekä perusasento suoraksi. Se on järkyttävän vino.
Eipä tässä muuta, nyt vaan ahkerasti treenejä suunnittelemaan. En nyt muista tuliko tähän postaukseen kaikkea, blogger poisti edellisen pidemmän kisapostauksen.

2 kommenttia:

 1. Oi Nemo on ihanan iloinen :--) Vitsi jos se olisi mennyt maahan niin olisitte ollut ihan tosi lähellä ykköstä! Heleppo ykkönen teille tulee sitten kun Nemolla on varmempi paikkamakuu, se on niin pätevä.

  Kantsii tulla pikkukylän kokeisiin, meillä oli koe 28.5 ja kaikki viisi ALO-koiraa pysyivät paikallaan! Tosin aika tuuri että pysyivät, koska kyllä tossakin sakissa oli sitten niitä jotka karkaili kehästä jne.

  Mun on ehkä pakko linkittää teidän blogi koska oon niin kyllästynyt ettimään tätä aina joidenkin muiden blogien kautta :--D

  VastaaPoista
 2. juulia: vitsi et tiedätkään miten sun kommentti piristi mun maanantain kokeisiinlukemista ja muutenkin!
  jep, kyllä se ykkönen sitten vielä joskus tulee :D
  pitäis munkin varmaan linkittää teidän blogi, oon stalkannut sitä joka tapauksessa jo vuoden.

  VastaaPoista