3. toukokuuta 2011

ei me olla kuin muut, meillä ihan omat jutut on

Mistäs aloittaisin. Kovin moni on päässyt osalliseksi mun paikkamakuukriisittämisestä. Ja muutama kaveri jopa siitä, kun uhkasin lopettaa koko typerän tokon harrastamisen. Onneksi en tullut purkamaan itseäni niinä epätoivoisina hetkinä tänne blogiin, olen kauhean tyytyväinen siitä. Eilen olin vielä niissä fiiliksissä, että perun koko kokeet. Mutta ei. Mitä turhaa jättämään niitä välistä jonkun paikkamakuun takia. Luultavasti käydään tekemässä muut liikkeet ja jätetään makuut makoilematta. Saanpahan ainakin oman jännitykseni kuriin ja yksilöliikkeet voi mennä edes jotenkin. Ja ne, jotka katsovat meitä kieroon tämän takia ettei tehdä paikkiksia, niin katsokoon. Paljon fiksumpaa olla makuuttamatta koiraa, josta tietää että se nousee. Pilaa oman ja muiden suorituksen.
En aio luovuttaa tuon paikkiksen kanssa, se on vielä joskus kunnossa. Vielä joskus meillä on se yksi ykköstulos alokasluokasta. En ole missään asiassa kovin luovuttavaista sorttia, joten en tässäkään :) sen enempää nyt ei tästä tokosta.
Sunnuntaina trimmasin kaverin superhyvillä roselinen saksilla Nemon. Karvaa lähti vieläkin ihan sairaasti. Nyt jos saisin viimeistään kesän kuluessa hankittua omat sakset niin leikkaisin siitä eteenpäin Nemon itse. Näyttelyihinkin, ihan sama, harjoittelemalla oppii! Vaikka itse sanonkin, lopputulos oli tosi kiva. Rungosta sain tosi tasaisen, päähän tuli korvien kohdille epämiellyttäviä lovia kun piski luimistaa korvat aina kun niitä leikkaa..
Eilen eläin oli mun mukana juoksulenkillä, vähän kehnommalla menestyksellä kuin muuten. Toiset koirat oli hemmetin haastava ohittaa juosten. Nooh, opettelua. Voisin ottaa ihan tavaksi että otan Nemon kerran viikossa mukaan juoksemaan.
Käytiin eilen myös Liisan ja tollopoika Foxin kanssa lenkillä. Hurmaavan isopäinen kakara esiintyy kuvissa. Oli veikeä tapaus, Nemo ei todellakaan välittänyt..
Tänään oli sitten agikurssin toinen kerta. Ja onpa muuten tosi toukokuinen sää, näpit jäätyi totaalisesti. Alkuun treenailtiin kontakteja alas otetulla puomilla. Me Nemon kanssa ekoina vuorossa. Nemo teki tosi hyvin siihen nähden, että treenattiin näitä viikon kuluessa kotona ehkä kaksi kertaa? Pysyy asennossa vaikka menisin kauemmaskin. Käskysanana pinta. Testasin myös ilman käsiohjausta ja vautsi, Nemo hakeutui itse puomin päälle!! En olisi uskonut, vaau.
Rengasta. Käskysanaksi muistaakseni läpi (sekoitin keskenään vielä treeneissä putken ja renkaan käskyt jei). Aluksi ihan läheltä käsiohjauksella ja targetilla. Biisoni oli tosi hieno! Yhden ainoan kerran kun jätin liian kauas istumaan ja lähetin, yritti tunkea väärästä välistä. Muuten loikkasi hienosti renkaan läpi. Otettiin sekä targetilla että käteen tulemisella. Olipa hieno mies.
Kentän toisessa päässä sitten keppejä. Näissä olikin Nemolla pähkäiltävää. Annoin koiran itse yrittää tajuta pujottelun ideaa, nooh meni vaihtelevasti. Monta kertaa livisti väärästä välistä. Sai targetilta palkan ainoastaan onnistuneista suorituksista. Ohjailin jonkun verran. Selvästi Nemo on kuitenkin alkanut oivaltamaan keppien ideaa. Vähän.
Sitten olikin tämän treenikerran haasteellisin juttu, putki. Aluksi menin itse putken toiseen päähän ja ohjaaja (hyvä nimimuisti minulla...) piti Nemoa kiinni. Piski otti melkoiset kierrokset vaikka näki mut putken läpi, tuli muutaman kerran sivukautta mun luo. Lyhennettiin putkea ja namia putken sisään. Hiippaili varovasti putkeen syömään namit, olin tyyliin itse puoliksi putkessa Nemoa vastassa ja kiljuin sille kehuja ja palkkasin. Nopeasti Nemo oivalsi ettei se ollutkaan mikään pelottava juttu ja putki alkoi mennä oikein kivasti. Putken käskyksi vaan putki, hypyillä yli. Sitten otettiin hyppyjä muutamat putkeen, ne hienoja. Hypyltä putkeen olikin haasteellisempi juttu, hypyt kyllä meni mutta putken kiersi muutamasti. Pian alkoi näiden kahden esteen ketjutuskin onnistua, jees.
Loppuun vielä muutaman kerran kepit ja putki, saatiin viimeiseksi onnistuneet suoritukset.

Oon hurjan tyytyväinen Nemoon jo nyt tuolla agikurssilla, on se vaan pätevä. Ja tänään meni kotona jo ihan sekaisin kun tajusi että lähdetään treeneihin. Nyt pitäisi muistaa treenailla niitä kontakteja. Ja kiertämisiä.

2 kommenttia:

  1. Noni, tehän alatte syttyä agilityyn! :D Mekin treenattiin hiki hatussa tokoa ennen kun mentiin agikurssille, ja sen jälkeen alkoi toko maistua vähän kuivalle välillä tuon piisonin kanssa ;) Nemosta tulee vielä hieno agipiison! Ja hei kyllä te ne ykköset keräätte tokostakin nopeammin kun uskotkaan!

    VastaaPoista
  2. laura: voin sanoa että toko tuntuu nyt jo paahtamiselta.....
    saas nähdä noiden alokkaan ykkösten kanssa todellakin. käydään nyt nuo pari koetta ilman makuita, treenaan sen kuntoon ja sitten mennään kokeisiin. ja voisin treenata sitä avointa jo tosiaan, etten kyllästytä sekä itteäni että koiraa.

    VastaaPoista