10. toukokuuta 2011

agiraporttia ja muutakin

Tänään oltiin taas agitreeneissä. Ja kaikki kyllä huomasivat että Nemo oli ihan pihalla, ei ollut ollenkaan oma itsensä. Koira on oikeasti sekoillut koko päivän, alkoi aamulla kun tyyppi karkasi chillahuoneeseen syömään noin rikkalapiollisen chinchillanpaskaa ja karvaa. Nooh, siitä saakka se on aivastellut hulluna koko päivän. Treeneissä koira haahuili ihan omissa maailmoissaan, nuuski, haaveili, kävi moikkaamassa vääriä ihmisiä. Mutta kyllä se ihan kivasti tekikin sitten lopulta.
Alkuun tehtiin Tiian kanssa takaakiertoa esteelle. Nemon kanssahan oon treenannut tolppien ynnä muiden kiertämistä, tosin ainoastaan vasemmalta lähetettynä. Ja joo sen kyllä huomasi. Oikealta lähetettynä koiran oli tosi vaikea tajuta mitä siltä halusi, vasemmalta meni niin sujuvasti. Mutta lopulta meni hyvin oikealtakin.
Sitten jälleen keppejä. Aluksi usemmat epäonnistuneet toistot, sitten ohjasin pari kertaa keppien läpi tosi tarkasti ja huolella, sen jälkeen alkoi sujumaan. Nemo tsiigaili itse keppejä ja suoritti tosi kivasti! Jesjes.
Vaihdettiin kentän toiseen päähän Katin luokse. Ensiksi rengasta ja putkea, Nemon kanssa ei otettu molempia kun putken kanssahan oli viimeksi alkuun ongelmia. Rengaskin takkuili vähän, mutta lähti nopeasti sujumaan. Nyt agitreeneissä mun on tosi tärkeä kiinnittää huomiota siihen, että lähetän koiran esteelle vasta kun se itse oma-aloitteisesti katsoo estettä (eli tässä tapauksessa targetin kanssa odottavaa henkilöä esteen toisella puolella..). Tokosta on vaan jäänyt tavaksi että katsekontakti on ehdottoman hyvä asia kaikessa :D Putki meni oikein kivasti. Lopuksi vielä kontakteja nyt ihan normiasennossa olevalla puomilla, kivasti piski toimi.
Oli tosiaan haahuiluista ja jatkuvasta boksikarjunnasta huolimatta mukavat treenit. Uskon että kuumuudellakin oli osuutta asiaan piskin aivottomuudessa.
Tokojuttuja ollaan tehty vähäsen. Jäävien kertailua takapalkalla, imutusseuruuta sormet verillä.... paikkiksia olen pikkuhiljaa alkanut jatkamaan, tällä kertaa takapalkalla. Hyvin pelaa, ainakin toistaiseksi. Nyt alkoi vähän jänskättää ja mietityttää - lauantain kokeen alokasluokassa on vain yhdeksän koiraa, vähänkö kiva juttu. Mutta lauantaiksi on luvattu sadetta, toivottavasti muuttuisi vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti