28. huhtikuuta 2011

so perfect

Oon ihan sanoinkuvaamattoman tyytyväinen Nemoon. En minä tarvitse mitään miellyttämisenhaluista työnarkomaanikoiraa, kun mulla on näin upea biisoni. Oikein pelottaa tulla ylistämään eläintä minnekään (aina kun olen kehunut sen maasta taivaisiin seuraavana päivänä on alkanut alamäki)...
Ollaan treenattu tällä viikolla ihan sairaasti. Lauantaina on ehdottomasti vapaapäivä, tai sitten treenivapaata koko viikonloppu. Karvatyöläinen on kyllä ansainnut vapaansa. Ainoastaan lenkkeily on jäänyt tällä viikolla heikonlaiseksi, viikonloppuna korvataan. Ja ensi viikolla.
Eilen oli varmaan tyyliin hienoimmat tokotreenit ikinä!! Aamulla treenattiin nurmella muutama paikkis. Ensin 10m 1min kahdella palkalla. Superhianoo! Sitten 40s paikkis kisapituudella. Lopussa kellahti kyljelleen nuolemaan mahanalustaa krrh.. kunhan normalisoitui, palkkaamaan ja vapautus.
Hienoilla treeneillä tarkoitinkin illan ukun treenejä siis. Treeneissä oli mielettömästi porukkaa, useampi koira huutamassa aidassa kiinni.. häiriötä ainakin, hyvä! Otettiin liikkeitä kokonaisina ja melko kisamaisina.
paikkamakuu: alkuun heti, Nemppa makoili Mellun vieressä. Häiriön määrästä johtuen en todellakaan ottanut mitään pitkää matkaa, about 5m. Palkkasin kai kerran ja kehuin satunnaisesti. Kesto hieman yli 2min. Hemmetti miten tyynenä eläin makoili, ei nuuskintaa!
seuraaminen: kisamaisena, seurautettiin koiria pareittain vierekkäin. Alussa Nemo vähän haahusi. Käännöksissä annoin uuden käskyn ja kerran korjasin paikkaa käsiavulla. Piski pysyi upeasti mukana!! Kontakti katkeili muutaman kerran. Lopussa kehuin koiraa hyvästä seuruusta ja hitto se skarppasi, kontakti pysyi katkeamatta ja tassukin nousi korkeammalle. Melko pähee, vaikka itse sanonkin.
maahanjäävä: kaikki tehtiin yhtäaikaa. Suoraan maahan, kehaisin maahanmenosta samalla kun jatkoin matkaa. Ihan perfekto!
luoksetulo: vauhtina, Janessa piti kiinni Nemoa rungosta ja härnäsi koiraa ihan kunnolla. Mieletön vauhti, innosta johtuen jouduin ohjaamaan perusasentoon.
hyppyjä: alkuun ihan muistutteluloikkia käsiavulla sekä palkkaamista esteen takana seisomisesta. Vikaksi kisamainen hyppy, seisoi venaa-käskyllä, ei siis istunut esteen takana.
Mitkä treenit! Kehuin elukkaa jokaisen liikkeen jälkeen hulluna (tietty myös palkkasin), ja Nemo innostui oikeasti. Se palkkaantui myös kehuista. Kiva ylistysteksti mutta niin se vaan on, oli niiiin hienot treenit.... miinuksena koira karkasi yhdestä vapautuksesta kadulla kulkeneen tutun tyttökoiran luo. Tulipa aika kovaa pois sieltä mun kanssa, argh.
Tänään aamusta pesiskentällä kolme paikkista. Laitoin Nemon makaamaan selkä tielle päin. Ensiksi ihan lyhyt, 10m 20s. Tosi hieno. Sitten meinasin ottaa pitkän 20m matkalla, mutta palasinkin palkkaamaan ja vapauttamaan koiran 40s kohdalla. Takana kadulla meni tuttu koira, enkä ota nyt mitään riskejä. Sitten se pitkä makuu, 20m 2min kahdella palkalla. Valtavan hieno!! Ei minkäännäköistä levottomuutta. Ei ottanut häiriötä takaa menevistä ihmisistä. Nyt jos se makaa kokeessa näin hyppään varmaan kuuhun.
Olinkin koulussa ihan koko päivän, tulin seiskan aikaan himaan ja lähdettiin taas suoraan treenaamaan. Nurmella eripituisia seuraamispätkiä, sairaana palkkaa kaikesta. Käännöksiä, suoria, juoksua. Tajuttoman hieno. Edistystä havaittavissa, hyvä vaan. Mitä enemmän seurautin, sitä enemmän koira skarppasi.

Mulla on tosi hyvät fiilikset. Se koe voi jopa mennä jotenkin. Ja muuten, tiistaina tuli täyteen kolme vuotta siitä, kun piisoni muutti meille. Kolme hyvää yhteistä vuotta takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti