23. huhtikuuta 2011

"excellent temperament and large dark eyes"

Ollaan tässä tällä viikolla ehitty tekemään vaikka mitä, paljon treenailua ja näyttelykunnostautumista. Kuvia olisi ihan sairaasti joka postaukseen, no, säästelen. Niitä tarvitsee kumminkin jossain vaiheessa kun ei taas jaksa kuvata. Tokassa kuvassa Nemon onnellinen autovirne (joka osaltaan kyllä johtui kuumuudesta).
Keskiviikkona mietin liiankin kauan että jaksanko lähteä puolikuolleena sateeseen seisomaan. Nooh, lähdin. Meillä olikin treenien alkuun rallytoko-esittely. Ihan mukava laji, ei vaan meille. Olen liiankin tottunut tokon pilkunviilaukseen ja vakavuuteen, rallytoko tuntui vähän liiankin vapaalta, hassuako.
Esittelyn jälkeen ihan normitreeniä vielä. Kartioiden kera seuraamisen käännöksiä, piirsin vielä maahan viivankin. Tajuttoman paljon helpompaa treenata näin, mulla on todellakin jotain seuraamisen käännösten hahmottamisongelmia. Vasureista tuli tosi hienoja, mitä nyt Nemo törmäsi muutaman kerran kartioon. Oikealle käännökset päinvastoin yybersurkeita, perä heitti sairaasti. Tein muistaakseni kyseisissä sateisissa treeneissä muutamat lyhyet paikkikset, hieno Nemo.
Käytiin vielä treenien jälkeen lyhyt lenkki Janessan ja Wilin kanssa.
Torstaina treenailtiin normitapaan yhteiskoululla, jäävien vahvistelua takapalkalla ja paikkiksia. Ei noista treeneistä mitään mainittavaa, melko mukavaa menoa.
Aloitin keskiviikkona tän niin sanotun leikkimisprojektin, keräsin ihan jokaikisen leluakin muistuttavan tavaran lattioilta pois ja olen yrittänyt leikkiä joka päivä Nemon kanssa. Yhtenä päivänä vissiin jäi pois, mutta torstaina sain Nemon leikkimään mun kanssa patukalla kentällä!! Tänään jätkä revitteli hulluna mun kanssa säärystimiä... heh, oli ainakin hyvä kun oli kaksi samanlaista, saatiin hyvät leikit aikaiseksi. Ehkä se oppii vielä kunnolla leikkimään, oon vaan luovuttanut liian helpolla?
Eilen aamulla melko kovassa sateessa paikkiksia jälleen yhteiskoululla. Nemo oli tajuttoman hieno, jees. Yksi minuutin makuu kymmenen metrin etäisyydellä, yhdellä palkalla. Muutamia lyhyempiä, tosi hieno vaan oli. Treenailtiin sisällä noita agikontakteja, niitäkin on tullut oteltua pitkin viikkoa. Ihan alkeita siis..
Eilen käytiin Lauralla trimmissä ja tänään nokka kohti Lahtea, vähän ehkä taas turha reissu mutta tulipahan tehtyä. AVO EH, se normitulos. Nemo käyttäytyi taas niin hienosti että en voi kuin olla ylpeä siitä. Eikä mitään murinan yrityksiäkään käpälöivälle tuomarille. Tuomarina oli sis Elaine Whithey Kanadasta. Arvostelu kuului: "Slightly long. Good coat texture. Moves well front near. Coat texture excellent. Excellent temperament. Large dark eyes. Coat trim is inproper."
Oli mukavaa saada vähän kattavampi arvostelu! Kerrankin joku tuomarikin huomaa nuo Nemon ominaisuudet jotka ovat postauksen otsikossa ;)
Eipä erityisempiä, sitten piti tietysti vähän ostella. Nameja, luita ja yksi erityisen päheä panta tarttui mukaan, tästä pantahamstrauksesta pitäisi päästä eroon. Etsiskelin myös trimmisaksia tuolta mutta en ainakaan bongannut mitään hyviä.
Paikkamakuuprojekti ei oikein ole liekeissä, vaiheessa 9/50. Kyllähän tässä on tasan kaksi viikkoa kokeeseen. Kaksi viikkoa, kuolema koittaa. En tajua miten selvitään. Nemolla esiintyi tänään makuissa nuuskimisongelmaa. Nimenomaan silloin kun olen kymmenen metrin päässä tai kauempana..
Pitäisi saada ne kaukot nyt tehotreeniin, niiden treenaaminen on jäänyt. Samoin seuraamisen käännökset, hyppy ja toi makuu. Kaiken muun annankin olla, jäävien pitäisi toimia, luoksari saa luvan toimia. Näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti