31. joulukuuta 2011

happy new year 2012!Tähän alkuun selostan eilisistä hienoista treeneistä. Olin koko päivän menossa ja kun tulin kotiin, lähdin pupen kanssa treenaamaan tuohon koulun pihalle. Palkkana naturaleja ja nakkeja. Alkuun virittelin koiraa vähän, annoin sen jahdata nameja käsistäni ja kaikenlaista hyörimistä ja pyörimistä.
Ensiksi paikallaoloa, istuen. Takapalkalla. Kas, kun käännyin parin metrin päässä, koira varasti takapalkalle. Kävin ihan rauhallisesti ja ystävällisesti toteamassa että oho mitäs teitkään ja palautin istumaan. Takapalkka uudestaan taakse, palasin metrin kerrallaan taaksepäin ja naksuttelin aina pysymisestä ja palkkasin edestä. Lopuksi palkkasin vierestä ja vasta sitten takaa. Toimi hirveän hyvin!
Nyt treenien välissä pidin koiran hyvin kontrollissa, pistin käskyn alle odottamaan. Odotti hyvävireisessä tilassa seuraavaa liikettä, vuorossa kaukot. Tehtiin kahdet toistot. Ensimmäisissä  yritti ennakoida, palautin alkuasentoon ja naksautin alkuasennossa pysymisestä, asennonvaihdon jälkeen heitin namipalkkaa. Jee hienosti nääkin.
Sitten vielä ruutuja, ruudun rakentamisen ajaksi koira istumaan paikalleen. Ohi meni samalla jengiä, koira vain tsiigasi mutta ei aikonutkaan nousta tai sanoa mitään! Ensin parit ruudut kosketusalustalla, ekassa vähän hakuongelmia. Sitten ilman alustaa, ihan jees nääkin. Superhyvät treenit, koira pysyi niin hyvin messissä :)

Uskomatonta miten nopeesti yksi vuosi taas meni! Mutta oli taas hieno ja opettavainen vuosi. Tästä jatketaan uuden vuoden merkeissä, johon sisältyy vaikka mitä odotuksia ja toiveita. Hyvää uutta vuotta kaikille tasapuolisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti