28. joulukuuta 2011

treeniä, treeniä

Oon saanut mun treenimotivaation takaisin! Vihdoin! Kyllähän mä oon tässä alkukuustakin treenaillut jonkun verran, mutta eritoten naksutellut kaikkia yleishyödyllisiä temppuja pikkusepolle sisällä ja näin.
Ennen joulua tuli ennen kaikkea jankkailtua seuraamista naksuttimen kera, paikallaoloa istuen, kaukoja. Lisäksi leikittiin vähän kapulan kanssa, edistystä ei ole tapahtunut vaikka oon kuinka yrittänyt kaikkea mahdollista (luulen vaan niin). Tyyppi tuo kapulaa hyvin, mutta jos satun kehaisemaan kun se tuo - sylkee suusta. Se sylkee sen aina kahden kolmen metrin päässä musta. Jihuu.

Maanantaina treenailtiin koulun pihalla muistaakseni päivällä. Häiriötä ihan kivasti. Palkka oli superhyvää pihvitikkua ja piski pelasi varsin mainiosti.
Tehtiin aika paljolti seuraamista, naksuttelin kaikesta mainiosta touhusta. Hieno, eipä siinä muuta. Lisäksi paikallaoloa istuen, yllättäen. Enää en mitään makuuta treenaa. Saa nähdä heittääkö ne mut kokeesta ulos kun jätän koiran vaikka paikkamakuuseen istumaan.. aika kriminaalia. Mutta takaisin asiaan. Otin takapalkalla, silti palkkasin vuoronperään edestä ja takaa. Toimi hyvin.

Tiistaina samassa paikassa, vähän huonompaa palkkaa. Taas normi häiriötaso. Ihan ensin virittelin koiraa ja kierättelin tolppaa, se on niin kaheli ja sillä on niin kivaa.
Kaukot, yhdet vaan molempia. Ei ongelmia, huomasin vaan että oma käsimerkki istumiseen on superouto. Pitää varmaan harjoitella ilman koiraa heh.
Keksin käskyttää Nemon kiertämään tolppaa ja siitä vauhdista pyysin seisomaan. Eka tietysti meni mönkään, koira tarjoaa supervarmana ensiksi maahanmenoa. Loput menikin tosi hyvin, naksuttelin seisomisesta ja palkkaa. Jee. Lisäksi se perus paikallaistuminen, nyt oikein ajalla 30s. Hienoo!

Tänään tosi hyvät treenit Lindan kanssa keskuskoulun kentällä. Nemolla ihan mieletön vire päällä. En tiedä, kuvittelenko vaan, vai tekeekö esim palkka sen, mutta se treenaa paremmin seurassa kuin kahdestaan mun kanssa. Niin ja nakkeja palkkana.
Alkuun Linda teki kaksi luoksepäästävyyttä, ekassa tervehti vaan mua ja tokassa rapsutteli koiraa. Hyvin sieti, ei tuntunut ottavan paineita.
Perään kaksi paikkaistumista, eka Aadan vieressä. Etäisyys ihan pari kolme metriä ja aika yhteensä ehkä minuutin? Häiriötä joo, ihan vierestä meni aikuisia ja lapsia aika kovaan ääneen lutuisia ja tottelevaisia koiria katsellen..... toisessa Nemppa istui ja Linda häiriöi Aadan kanssa. Hieno karvamursu, ei mitään hätää.
Sitten örkki pienelle tauolle. Sen jälkeen virittelin jonkun verran. Otin eläimen sivulle ja annoin yksittäisiä käskyjä. Sitten tyyppi sivulle, Linda kulki Aadan kanssa edestä ja käskytteli tätä. Nemppa ei kuunnellut vieraita käskyjä. Kerran tosin oli valunut maahan, mutta ei tainnut johtua käskytyksestä.
Otettiin luoksarit peräkkäin, ensin Linda ja sitten mä. Nemppa kesti hienosti kun Aada lähti, tuli hyvin. Perusasentoon ohjasin, tää ois saatava suoraksi. Loppuun vielä pari vauhtikapulointia. Supervauhti - eli taktiikka pelasi taas - hyvin toi kapulaa, mutta se sylkeminen. Plää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti