16. lokakuuta 2010

pidetään vaan niin kauhean kivaa

Hups viikko onkin kulunut aika nopeesti. Kaikenlaista Nemon kanssa on hommailtu, fiksua ja vähemmän fiksua. Syysloma alkaakin viikon päästä, jesjes, sairaasti aikaa piskille!

Alkuviikosta opetin Nemolle tassujen laittamista kenkiin. Ihan alkuun jouduin opettamaan sille toisen tassun antamisen, tassu- käskyllä se antaa aina vain vasenta tassuaan. Nyt toinen- käskyllä nousee myös oikea tassu. Mun opetusmenetelmät oli oikein kivoja... millään ei tarjonnut alkuun oikean tassun antoa vahingossakaan, joten vaan otin sen tassun käteeni, toistelin toista ja palkkasin. Hetken päästä jo tarjosi itse.
Tassujen laittaminen kenkiin sujuu suhteellisen hyvin. Vaiheessa vaan se, että kun se iskee molemmat tassut samaan aikaan pontevasti kenkiin, se lysähtää samalla maahan.. eivätkä tassut aina osu ihan kenkien sisään. Kyllä se siitä. Täytyy sanoa että kyllä Nemo oppii tommoset yksinkertaiset mukavan nopeasti. Voisi ottaakin itselleen jonkun temppu parissa viikossa- projektin.
Keskiviikkona päästiin jopa oikeaan aikaan sinne ukuilemaan. Oli sairaan pimeää, hyi kuinka ällöttävää. Ensiksi paikkamakuu, Onni-collien vieressä makasi. Välissä vapautin, ensiksi makasi jonkun 1min ja sitten 40s. Kävin kauempana, palasin palkkaamaan ja jäin lähemmäs. Hienosti makasi, oli niin kylmäkin!
Sitten omaa reenaamista. Erilaisia seuraamispätkiä, ei taas mitään moitittavaa. Parit paikkaistumiset, hyviä. Janessa oli raahannut ukun hyppyesteen kentälle, ihanaa kerrankin reenata kunnon esteellä! Hyppyä sitten Nemon kanssa lopuksi hinkkailtiin. Ensin vähän alkeita, ohjasin esteen yli. Sitten ihan normia hyvin paljon, vähän korkeammallakin esteellä. Tosi hyvin se nykyään hyppää, ongelmana vaan esteen takana vastaan tuleminen.. mietin että miten mun kannattaa palkata se. Pitäisi saada palkattua heti kun se on paikallaan. Mutta kivat treenit pimeydestä huolimatta!

Ollaan myös reenattu kinnarin kentällä, siellä muistaakseni vaan perusasennosta palkkailua ja paikkamakuita. Sekä sitä paikkamakuun valmistelukäskyä. Liikkeestä maahanmenonkin nopeuttelua tuli otettua. Kyseinen treeni treenattiin vieläpä sateessa ja mainiosti Nemo teki.
Tänään kerrankin ihan uudella kentällä, kyrölän hiekkakentällä. Häiriötä ihan kivasti, päiväkodin pihalla leikkiviä kiljuvia kakaroita, ihmisiä.. Nemo alkuun oli vähän jotenkin ihmeissään, annoin sen tutustua rauhassa kenttään. Pari kertaa palkkasin siinä myös ihan kontaktin ottamisesta. Vähän temppuiltiin. Paikkamakoilua, eka aika reilu 2min. Ensin kävin kaukana, tulin palkkaamaan ja jäin taas noin 7m päähän. Hienosti makasi, katkeamaton kontakti.. toinen lyhyempi, hieno. Seuraamisen käännöksiä käsiavulla, varsinkin vasemmalle. Loppuun luoksari. Pysähdyin kesken matkan, käännyin, huutelin käskyä, kävin palkkaamassa. Sairas vauhti kun tuli, vapautin vauhdista.
Nemon into on kaikissa reeneissä niin mahtava. Ongelmana vaan se, etten osaa vetää erilaisia treenejä. Mielikuvitus ei riitä.

Piski selvisi eilisen päivän hyvin. Oltiin koko päivä poissa kotoa, kaveri oli vahtimassa Nemoa loppupäivän koulusta päästyään. Hyvin olivat pärjänneet, saatiinpahan nyt vastaisuudeksikin Nemolle vakkarihoitaja! Turhaan jännitin.
Illalla vielä kun kaveri lähti, Nemo jäi ulkona kyyläämään sen perään häh lähtikö tuo nyt.
Tänään pesin piskin ja ollaan tehty ihan mukavia lenkkejä. Illalla tein sille treenien jälkeen yhdelle nurmelle jäljen, hehe, se meni vähän huonosti.
Päätin nyt ihan vakaasti, marraskuun tokokisoihin mennään. Mikä tarkoittaa, että pitäisi alkaa treenata järkevästi. Mulla olisi ollut toinenkin kuukausi aikaa treenata järkevästi, mutta heitin sen hukkaan. Tämmöinen epäjärkevämpi reenaaminen on paljon kivempaa. Ja sitten, messariin mennään, perinteistä täytyy pitää kiinni.
Ensi vuodeksi nyt jo tavoitteet tiedossa, se TK1. Ja agilityn jonkunasteinen alkeiskurssi jos löytyis jostain sopivasti olisi tosi nastaa..

2 kommenttia:

  1. oonko nähny unta vai ootko sä todellakin sanonut mulle hakevas keväällä katin alkeiskurssille? jotenkin musta tuntuu että se oli vain todella todentuntuista unta :D

    VastaaPoista