4. huhtikuuta 2010

meillä on tosi mahtava suunnitelma

Treenisuunnitelma siis. Niitä ensi viikon möllejä varten. Mutta en ole varma tämän suunnitelman toimivuudesta, jos en saa koiraa vaadittavaan vireeseen. Ja se huomattiin jo tänään. Voisin rustata sen suunnitelman tänne blogiinkin jos jaksan.

Eilen illalla siis pähkäilin miten saataisiin liikkeisiin vielä varmuutta ennen möllejä, ja kesken olevia liikkeitä lähemmäksi lopputulosta. Tulin siihen tulokseen, että ei paikkamakuun ja hypyn tarttekaan olla aivan valmiita, ne on vaan möllit. ja vaan nakkiluokka. Ja silti mua jännittää.
Mutta, ajattelin siis keskittyä päivässä kahden kolmen liikkeen hiomiseen. Tänään olivat vuorossa hyppy ja luoksetulon kaikki osat, siis istumaanjääminen, ennakoimattomuus, nopea tuleminen ja oikea loppuperusasento. Nemo yllätti mut aivan mielettömän oudolla sähläämisellä. Alkuun otettiin kaksi vauhtia, ne oli huippuja. Ekassa normiluoksetulossa loppuperus oli väljä, otin uusiksi sivulle. Toisessa taas meinasi ennakoida, mutta pisti perseen maahan heti ekalla huomautuksella. Sitten otettiin vielä erikseen istumistreenejä, sitä että jätin jätkän paikalleen ja varmistelin sitä pysymistä. Hyvin pysyi. Harmi vaan, että koko treenin ajan vire oli aika alhaalla, laiskaa menoa. Hypyt oli kerrankin tosi hyviä, nostin pahviestettä ovensuussa jo noin viidentoista sentin korkeudelle.

Huomenna jatketaan sitten seuraavilla liikkeillä, ajattelin ottaa hiontaan paikkamakoilun ja seuraamisen, saa nyt nähdä vaihdanko vielä noita. Tuolla mölleissä on kai se makoilun aika täydet kaksi minuuttia - apua -, mutta välissä saa palkata ja aivan koiran lähelle saa jäädä. Kuinkahan useasti joudun palkkaamaan.. eilen päähäni pälkähti vielä se, jos jotkut muut nakkiluokkalaiset luottavat liikaa koiraansa, joka ei ole varma makuussa, ja lähtevät liian kauas siitä, ja jos koira nousisi ja tulisi häiritsemään muita. Nemolle siitä jäisi ainakin tosi negatiiviset kokemukset, voisin veikata että semmoinen tilanne pilaisi meidän alkeispaikkamakuunkin. Kamalia kauhukuvia tosiaan, hehheh.
Ajattelin treenata nyt seuraavat neljä päivää ja pitää perjantaina treenivapaan ja lauantaina iloisesti sitten sinne mölleihin.
Muuten, jos ihmettelette, miksi blogin ulkoasu vaihtuu vähän väliä, en saa sitä millään mieleisekseni. Ja aika jännät noi toukokuun möllit, lähetin sinne viikko sitten sähköpostia ja vieläkään mulle ei olla vastattu. Ehkä soitan sinne. Tai sitten ymmärsin ilmottautumisesta jotain väärin. Kuka tietää.

2 kommenttia:

 1. Hyvin ne menee! Paikallamakuusta se, että harvemmin ne koirat toisten koirien päälle käy. Ja sullahan on täysoikeus käydä palkkaamassa jos joku nousee. Vahvistat sitä, että se pysyy tapahtu mitä tahansa.
  Nemo osaa ne liikkeet hyvin! Luotat vaan itseesi ja pidätte hauskaa. Omana treenikikkana on olla antamatta ainakaan edellisen aamun ja mahdollisesti edellisen illankin ruokaa, niin kyllä muuten on koiralla nälkä ja nakit maistuu ja on nättiä työskentelyä. Ja mitä te olette treeneissä menneet, niin älä missään nimessä palkkaile koko ajan! Te osaatte ne liikkeet parilla palkkauksella tai pelkillä kehuilla. Ja just ennen kisoja (toisinsanoen kisapaikalla) jos treenaat niin varmista, että ne onnistuu ja et jankkaa liikkeitä. Jos siellä on normaali alo-luokan tyyliin paikallamakuu ja sitten yksinliikkeet. Niin älä nosta koiran virettä makuuseen. Vasta kun tulee oma vuoro, niin virittelet koiran ja muistuttelet stopit ja pari askelta seuraaista!
  Tsemppiä mölleihin! Me ei varmaan nähdäkkään ennen niitä, kun en pääse torstain treeneihin :)

  VastaaPoista
 2. janessa: jep :) kyllä muutenkin sitä vielä tarvii makuilussa palkata, en luota kylliksi siihen pysymiseen.
  ajattelin tosiaan jättää vähintään sen aamun ruoan pois. mutta hei kiitti paljon vinkeistä, oikeesti hyviä!

  VastaaPoista