3. huhtikuuta 2010

kyllä piisonitkin osaa

Tokoiltiin eilen iltapäivällä kinnarin koulun parkkiksella. Toi hiekka-alusta oli onneks jo suhteellisen kuiva. Kaveri oli kuvaamassa meitä, kiitos otoksista! En nyt jaksanut alkaa rajailemaan jokaisesta kuvasta itseäni pois, nauttikaa.

Seuraamista otettiin todella paljon eilen, aamulla sisällä ja sitten iltapäivällä ulkona. Kaikkiaan tosi hienoa seuraamista! Sisällä sain sen syttymään treenaamalla pikkupätkiä huippupalkalla ja riehumisella. Ulkona vire oli myös tosi kiva, keskittyi hienosti ja oli koko treenin ajan irti. Häiriötaso oli juuri sopiva. Kerran meni yksi koira takaa ohi ja sitä piti vähän pälyillä, kuunteli kumminkin.

Miten ihmeessä näissä kahdessa kuvassa toi meno näyttää niin väljältä. Väljää se ei ollut. Pari kertaa jätätti, mutta sitäkään ei tosiaan esiintynyt enempää. Kontakti oli huippuhyvä. Pisin pätkä varmaan viitisen metriä oli.

Otettiin yksi luoksetulo, vauhti taas hieman laiskahtavaa. Hyvin jäi paikalleen, eikä ennakoinut tulemista vaikka nökötin ennen kutsumista useita sekunteja hiljaa paikallani.

Voisin näiden parien onnistuneiden ulkotreenien pohjalta todeta, että kyllä me vielä kisaamaan päästään! Seuraaminen, paikkamakuu, jäävät ja hyppy kisakuntoon ja se on siinä. Tärkeintä olisi vaan pitää tuo tokoilu Nemolle kivana.
Eilenkin parkkiksella reenatessa temppuilin liikkeiden välissä ja juoksin ympäri kenttää ja kehuin koiraa hurjasti, jotta se olisi pysynyt vireessä. Hyvin toimi.
Hui, mölleihin tasan viikko! Äyh, en kyllä tiedä miten joku hyppy sujuu kun ollaan sisällä pahviromuesteellä treenattu.. tai maahanjäävä.. no, sen näkee sitten.

5 kommenttia:

  1. Hienoa että teijän treenailut sujuu, Nemosta tulee vielä kunnon tokopiisoni :) Te meette vissiin sinne koirakeitaan mölleihin?
    Ja tuo Nemon seuraaminen, se ei tosiaan näytä väljältä!


    Samaa ei voi sanoa tästä mun piisoniherrasta, jonka kanssa tokotaukoa on ollut yli puoli vuotta jos ei enemmänkin.. Se ei osaa enää mitään ;)

    VastaaPoista
  2. laura: juu, just sinne :) tavotteena tosiaan olis 2011 keväällä kesällä kisaamaan virallisiin..
    no siitä sitten vaan palauttelemaan asioita leevin mieleen! :D

    VastaaPoista
  3. Okei, mäkin mietin että oltas Leian kans tultu sinne Koirakeitaan mölleihin, mutta meiltä sinne on vähän turhan pitkä matka julkisilla :/
    Mut tsemppiä teille sinne, hyvin se menee! :)

    Hieman harmittaa kun tuo piisoniherra oli vuosi takaperin ihan kelpo tokopiisoni.. Luulen että Leevin harrastukset saa rajoittua siihen agilityyn, mejään ja pk-jälkeen. Keskityn tokoiluun Leian kanssa, on meinaa huomattavasti helpommin motivoitava :D

    Tietenkin saat linkittää, voisin kans teijät laittaa tuohon linkkilistaan :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Joo toivonmukaan se menee hyvin ja saataisiin toi paikkamakuu rakennettua ennen sitä kuntoon :)
    Kovien pähkäilyjen jälkeen ajattelin, että jos tolla tavalla sais varman makuun jossa koiralla on hyvä ja turvallinen olla. Paikallamakuusta pitäisi siis tulla kiva :D
    Haluatko lähteä joku pv lenkille ja treenaamaan ihan ukun treenien ulkopuolellekkin? :)

    VastaaPoista
  5. laura: harmi ettette pääse :-( kiitti, toivotaan 8)
    leevi varmaan ainakin tykkää enemmän ageilusta kuin tokosta :D ja leian kanssa sit vaan kisaamaan!

    janessa: :--D voitais me lähteä, pitää vaan sitten sopia mikä päivä!

    VastaaPoista