14. lokakuuta 2011

ruokanorsun treenit

Tykkään tosiaan syksystä, siitä kun koulussa on meneillään varmasti vuoden pahin jakso. Eikä asiaa paljoa auta jatkuvasti aikaisemmin pimenevät illat ja jäätävät aamut. Tiistaina reenattiin, keskiviikkona piti mennä ihan treeneihintreeneihin mutta jäi välistä kun pääsin koulusta vasta vähän ennen viittä, ei tosiaan jaksanut. Eilen vedettiin tosi siistit treenit keskenämme.
Lenkkejä aivokääpiö on saanut mukavaan malliin, valitettavasti sen energiaa ei vaan latisteta lenkkeilemällä...
En tiedä onko mun pää oikeasti näin laho..., mutta en muista missä me treenattiin tiistaina! :D joko yhteiskoululla tai koulun pihalla. Saattaisi olla jälkimmäinen, koska musta tuntuu että treenattiin illalla... Joo, niin se taisi olla.

Alkuun lyhykäinen paikkaistuminen jäätävässä tihkusateessa ja lähes pilkkopimeässä, näinä hetkinä motivaatio vain kasvaa. Yhdet molempia kaukoja, varmistelin ennakoimattomuutta kunnolla, hyvät oli. Stoppeja ja maita sekaisin, muutamat mokasi. Mitähän oikeasti keksin näihin. Seuraamisen käännöksiä, aika napakkaa takapään käyttöä, hyvä Nemo!! Nämä treenit oli ihan superlyhyet. Luonteen heikkoutta, kun ei tommosia olosuhteita kestä. Joopa joo.
Sitten eiliset treenit!! Koira oli taas ollut koko kahdeksan tunnin ajan ihan toimettoma ja suorastaan meinasi revetä energiasta ja tekemisen halusta. Pakkasin sen kummemmin ajattelematta kartiot ja ohjatun kapulan sekä ruoat messiin ja lähdettiin yhteiskoulun kenttää kohti. Ehdin siinä matkalla suunnitella pätevät, aika pitkätkin treenit.
Alkuun ajattelin nostatella koiran virettä, laitoin pari kartiota jonkun matkan päähän toisistaan ja kierrättelin niitä. Vitsit se irtoaa jo kaukaa! Ja hitsit sillä oli kivaa, karjui ja örvelsi mennessään.
Siitä suoraan luoksetulo. Ensimmäinen oli outo, Nemo tuli kiepsahtamalla? En ole tätä opettanut. Ja mulla tapahtui joku oikosulku, palkkasin sen siitä. Eikun uusi luoksari, nyt tuli takaa kiertämällä ja ruhtinaalliset palkat.
Vähän taas välissä kartioiden kiertämistä ja sitten seuraamista. Tuli otettua omaan mieleen vähän liikaa, mutta ei se Nemossa näkynyt. Seurauttelin aika lyhyitä suoria, paljon pysähdyksiä, palkkasin kaikesta oikeasta touhusta. Jonkun verran käännöksiä, hitsin päteviä. Nemppa hetkeksi aitaan huilaamaan, suunnittelin jatko-osaa.
Parit kaukot, erittäin hyviä. Hirmusen jees, menee 2m päästä jo. Ennakointia ei esiintynyt, mutta jatkan edelleen varmistelua, ettei ennakoikaan. Lyhyt paikkaistuminen, kiva. Vielä loppuun superilosia noutoja ohjatun kapulalla.
Nyt muuten kaikkiin treeneihin kassi mukaan ja se treenien ajaksi kentän laidalle! Nemo varasti treeneissä kaksi kertaa omalla luvalla laukulleni, tuli kyllä heti pyynnöstä pois. Piskin on tasan opittava, että se ei lähde tarkastamaan viiden minuutin välein saisiko laukusta ruokaa. Ei tule kokeessa olemaan kovin hyvä juttu.
Nyt on hommattava kehänauhaa, treeniseuraa, saatava paljon onnistuneita treenejä, kisamaisempia treenejä.
Ennen kaikkea tuon elukan hallittavuus. Onko kenelläkään ideoita? Se käy niin kierroksilla että yrittää lähteä kiitämään rallia ympäri kenttää tai muuta vastaavaa. Harmittavasti tänä vuonna ei ole missään järkevässä hallissa mitään möllitokoa, olisin voinut vielä haluta. Jospa ensi keväänä järjestettäisiin sitten möllejä, sinne tungen. Mutta en tosiaan voi valittaa, vaikka Nemppa ei olekaan enää superhallinnassa treeneissä, se on ihan mieletön. Sen kanssa on niin hauskaa. Ja eikö silloin ole kaikki tavoitteet saavutettu? Pientä kisakuumetta on jälleen päällä. Mutta olen tasan päättänyt, että tänä vuonna ei enää kokeita. Enkä mä tuota nyt voisikaan viedä kokeeseen, se pistäisi varmaan niin omaksi ohjelmanumeroksi että.
Messariin edelleenkin haluisin mursun viedä, mutta pitää pohtia useamman kerran vielä, onko mitään järkeä.

2 kommenttia:

  1. laura: no kai voin sitten vastata tuohon :D oon yleensä tosi huono tekemään noita, mutta enköhän sen saa aika pian tehtyä :)

    VastaaPoista