6. maaliskuuta 2011

it's okay

Jei eilen pesin piskin. Nämä kuvat ovat siis vanhoja, nyt on onneksi koira vähän puhtaampi. Käytiin myös eilen Julian ja kleiniherrojen Rasmuksen ja Roopen kanssa parin tunnin lenkki. Tultiin tänne meille päin ja päästettiin piskit irti tuossa viereisen tarhan pihassa, me pahikset. Koirilla oli ainakin kivaa. Ei ne loppujen lopuksi kovin toisistaan välittäneet, jokaisella vähän omat puuhat. Nemo yritti alkaa vähän egoilemaan, mutta ei mitään rähinöintiä. Oli mukava lenkki. Ihanaa huomata, ettei tuo mun koira ole enää semmoinen arkajalka. Se tulee mainiosti toimeen piskien kanssa, eikä siitä pelokkaasta pikkukoirasta - joka se joskus oli - ole enää tietoakaan. Oikeasti ihan mahtavaa.


Eilen ja tänään ollaan treenattu aika saman kaavan mukaan. Lähinnä niitä seuraamisen tuskallisia käännöksiä ja paikkamakuuta.
Mitäs nyt noista käännöksistä sanoisi. En tiedä oikein vieläkään millä tavalla pitäisi niitä treenata. Nyt olen siis ottanut koiran perusasentoon, aluksi käsiavun kera kääntyillyt paikallani, jos kukaan ymmärtää mitä tämä meinaa. Sitten ilman apuja. Ollaan myös otettu pari askelta ja siitä käännös. Täykkäreitä myös. Ja olen palkannut heti hyvän ja tiiviin käännöksen jälkeen.
Osassa vasureista varsinkin väistää, jos käännyn liian jyrkästi ja yllättäen. Vasemmalle käännöksissä ongelmana se väljyys, oikealla käännöksissä jätätys, siis kun seuratan pidempää pätkää jne. Ei todellakaan aina, joskus. Nyt ensi viikolla nämä käännökset tehotreeniin.
Eilen tehtiin ihan lyhyet paikkikset. Aamulla oltiin treenaamassa kävelykadulla, oli mukavan hiljaista. Seuruiden lisäksi tänäänkin siis paikkiksia. Nemo kävi vähän kiekoilla alkuun, ennakoi jälleen valmistelukäskyllä. Ensimmäinen makuu oli 40s, etäisyyttä nelisen metriä. Kehuin koiraa kokoajan hiljakseen. Kokoajan oli tosi hienosti, ei säikähtänyt edes sitä, että takana olevan liikkeen katoksen pressu alkoi yhtäkkiä lepattaa kovien äänien kera tuulessa. Hieno.
Sisällä yksi makuu myöskin, 30s. Myös kapulailuja. Nemo kantaa niin upeesti tuota ohjatun kapulaa (kevyempi..) ja metskukin nousee oikein terhakkaasti jo!

Onneksi joinain päivinä on aikaa - ollaan kävelty tänään jo kaksi ja puoli tuntia lenkkiä ja lähdetään kohta vielä parin tunnin iltalenkille...
Mahtavaa että treenit alkoi tällä viikolla, jätettiin vaan välistä. Ensi viikosta alkaen oikeasti menen joka kerta vaikka kuinka väsyttäisi. Häiriöpaikkiksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti