11. syyskuuta 2010

the very first time

Nyt on ensimmäinen virallinen tokokoe ohi. Oltiin siis sittenkin kaikkien mutkien jälkeen siellä Siuntion piirinmestaruuskisoissa. Ensinhän meidän piti mennä, sitten ei - koiran huonon treenaamisen ja innottomuuden takia, mutta Janessa sai ylipuhuttua ja tänään siellä vesisateessa kökötettiin. Täytyy tosissaan tykätä kyseisestä harrastuksesta, kun istuu boksin päällä puun alla sateessa ja jännittää omaa vuoroaan niin pirusti. Kyllä.
Voisin laittaa liikkeistä hieman selostuksia alle. Paprut ovat vielä yhdellä joukkuetoverilla, kotiutuvat lähipäivinä, joten joidenkin liikkeiden pisteet tulevat vasta sitten näkyviin.

ennenkuin kukaan edes ehtii kysyä, kuva on vuodelta nollakahdeksan, taannoisen pentunäyttelyn joku ruusuke, hyppäsipä tuommoinen sopivasti tiedostoista eteeni

Olosuhteet olivat ihan haastavat, sadetta, märkä nurmikko, hyvät hajut. Ja tietysti niin sairaasti jännittävä omistaja, kumminkin paineistin koiraa tietämättäni jännityksellä.
Tuomarina oli Hannele Pörsti.
Luoksepäästävyys 10 annoin piskille paikkakäskyn aikaisemmin, hienosti pysyi. Vähän epäluuloisena pälyili tuomaria mutta ei mitään temppuja.
Paikkamakuu 5 se pelätyin liike. Kävi hyvin maahan, ajattelin jo että jes nyt se pysyy. Ohjaajat pääsivät kävelemään riviin, pian sen jälkeen Nemon vieressä maannut belgi nousi ja hiippaili omistajansa luokse. No, tietysti Nemo nousi myös, tosin vaan istumaan. Lopussa kun lähdin palaamaan sen luo, hiippaili vastaan. Oli tosi epävarman oloinen. Kun se belgi nousi, Nemo tuijotti minua niin pirun kysyvänä ja hämmentyi varmasti täysin, kun en yhtään kertonut mitä sen olisi pitänyt tehdä, seisoin vaan siellä kuin seiväs. No can do.
Seuraaminen kytkettynä 9 Kai ihan suhteellisen kivaa menoa? Sain jopa käveltyä kuin selväjärkinen, suunnatkaan ei menneet sekaisin. Jossain kohdissa ehkä vähän jätätti. Loppuperusasennot vinoja.
Seuraaminen vapaana 6½ Sanoisinko aika kamalaa. Alussa jo haahusi, käännöksissä jäi jälkeen. Yhtäkkiä kesken seuraamisen jäi seisomaan paikalleen, sain hakea mukaan.. siistiä. Juoksussa sitten tsemppasi, loppu ihan ok.
Liikkeestä maahan 0 seuruu hyvää, jäi sievästi istumaan. Johtui vaan siitä, ettei mene märkään maahan sittenkun vatsa on jo kokonaan kastunut.
Luoksetulo 10 saatiin me kymppikin. Mielettömän pätevä, sanoisinko. Annoin todella tiukan paikkakäskyn. Ei ennakoinut, tuli sairaalla vauhdilla suoraan sivulle! Paraspiisoni.
Liikkeestä seisominen 7 Kai ihan hyvä? Hyvin se kai ainakin stoppasi. Loppuperusasentoon sain antaa kaksoiskäskyn.
Hyppy 7 olin sairaan tyytyväinen. Menin ihan kiinni esteeseen, ekalla käskyllä hyppäsi! Käskin seisomaan, istui, tuli vastaan. Heh.
Kokonaisvaikutus 7

Näillä kertyi siis 134p, ALO3. Mitäs siihen sanoisi. Ekoiksi kisoiksi hyvin. Nemo tsemppasi oikeasti aivan mielettömästi, sen vire pysyi mahtavasti yllä. En olisi ikinä uskonut. Ylpeä voin kyllä olla.
Itse olisin saanut kehua sitä liikkeiden välillä paljon enemmän ja innostavammin, olisinkin saanut virettä korkeammalle. Jotenkin oma touhuni oli vähän lamaantunutta.
Piskistä huomasikin, että se oli jokseenkin epävarma joissain kohdissa, mitä teenkään. Mm. yhdessä vaiheessa pomppasi iloissaan tuomaria vasten ja vähän nuuski kenttää.
Palkattomuustreeniä, paljon kisamaisempia treenejä, nuo ongelmakohdat kuntoon, hauskoja treenejä. Niitä kaikkia nyt vaan.
Mutta nyt se on tehty, ekoissa kokeissa käyty! Ei enää ole niin vaikea lähteä toisiin.
Onnea muille ukulaisille, teillä kaikille meni superhyvin!
edit/ nyt on loputkin numerot siellä. Susanille kiitos paprujen hallussapidosta! :-)

2 kommenttia:

  1. Tästä se lähtee kuules. Ei ollenkaan huono tuo loppupistemäärä ainakaan. Jatkuu vaan niin ykköset napsahtelee vielä :)
    Saitte ainaskin yhden kympinkin! Me ei kuule saatu ekan kolmen kokeen aikana varmaan yhtään kymppiä mistään...

    VastaaPoista
  2. jenna: toivotaan. tuo paikkamakuu pitää nyt ehdottomasti saada nemon mielestä mukavaksi ja turvalliseksi.
    kiitos tsempistä! :D

    VastaaPoista