27. syyskuuta 2010

järki käyttöön

Jälleen täällä postailemassa kun voisi olla joko nukkumassa tai lukemassa englantia. Täytyypä vain laittaa pohdintoja vähän ylös.
Laura sai minut ajattelemaan hieman sitä mitä Nemo syö. En ole koskaan sitten tarkemmin edes ajatellut sen ruokavaliota, kasvattaja suositteli silloin tota hill'siä ja lisukkeena milloin mitäkin, useimmiten broileria. Eilen ja tänään oon nyt tutkinut noita ruokia.
En kauheasti noista ravintosisällöistä ymmärrä, mikä olisi parasta jne, mutta ei tuo hill's parasta taida olla. Melkoisesti ulostetta tulee ja silmät vuotavat ihan kivasti. En ole varma, vaikuttaako ruoka silmien vuotamiseen tuolla örkillä, mutta voisihan sitä kokeilla helpottaisiko.
Kertokaa lukijat - jos sellaisia on - mitä teidän piskit syö, miten on sopinut.

Tänään treenattiin pitkäpuistossa illasta, oli tosi kylmä keli jo. Lihapullia mukana, Nemo leikki viettihyrrää. Oikeasti se oli jälleen ihan liekeissä. Ensin sain sen jopa kiertämään puita, vau! Perusasentojen kertailua käsimerkillä, mukavasti vauhtia tuli. Pari kertaa ennakoi sivulta maahanmenon, pyysin vaan nousemaan ja palkkaa turpaan.
Paikkamakoiluja, tosi lyhyitä. Ihan varmoja, yhdessä nousi palkkauksen jälkeen varovasti inhoten näköisenä, ennen vapautusta siis. Jotenkin arvasin että tekee sen. Kylmyydestä jipii johtuu. Ei enää sitten kauheasti nurmikkotreenejä. Meillä menee makuiden ulkonatreenaamiset hieman pilalle talven takia, no can do kun ei mitään halliakaan mistään löydy..
Onnistuneita lyhyitä makuita pari ja se siitä. Sitten seuraamisen käännöksiä ja ihan minimaalisia pätkiä, jättipalkat. Nemo teki mielettömällä draivilla! Nyt kun pääsisi kokeisiin vetämään parit seuraamiset. Ai että ne käännökset! Pysyi mielettömän hyvin messissä. Innolla teki, vähän jopa edisti.
Loppuun vähän puunkiertoja ja jätkä sai vielä vapaana rällästää puistossa.
Jos me päästään vasta keväällä kisaamaan tuon fakin makuun takia, kaikki muut liikkeet onkin varmaan hajonneet siihen mennessä..

Etsiskelin Nemolle myös silmäpeilausta, voi olla että marraskuussa päästään. Joka vuosi ajattelin tuon viedä sinne peilaukseen, kumminkin sen molemmilla vanhemmilla on kaihi, että sitten varmistuu siitä onko terve vai puhkeaako se kaihi.
Ilmoitin myös Lahti KV'hen, sinne sitten lokakuun lopussa. Tulee taas vähän kiire kasvatella vatsaturkkia sitten näyttelyn jälkeen - oon nyt aika vakaasti ajatellut sitä marraskuun lopun ja joulukuun alun tokokoetta. Niissäkin vaan sen maan kylmyysongelma, tarkeneeko tuo makoilla. Maneesikokeita.
Nyt voisin mennä nukkumaan että saan huomiseen englannin kokeeseen jotain järkeviä vastauksia.

2 kommenttia:

  1. Tosta ruuasta, niin Nasu syö nyt RC:tä (mitä en suosittele, mutta kun toi erikoisruoka...), mutta sitä ennen kokeiltiin muutamaa merkkiä ja Nasmulle parhaiten sopi Brit Care, ja sitä kai uskaltais suositellakin, mitä nyt oon lukemalla yrittänyt selvitellä. :--D Ei muistaakseni edes kovin kallista.

    VastaaPoista
  2. julia: vitsi kiva kun joku kommentoi! meillä on rc itseasiassa testattu, kun nemo oli ihan mini.
    itse katselinkin juuri brit carea ja canidaea, varmaan jompaan kumpaan vaihdan.. yksi toivomus olisi ainakin ton silmävuodon helpottuminen.

    VastaaPoista