30. syyskuuta 2011

fyssarilla

Tänään käytiin vihdoin odotetulla käynnillä Aistissa Vantaalla, fyssari Niina Sorvarilla. Voin suositella kaikille jotka tarttevat fyssaria koiralleen, tosi pätevä ja hyvä tyyppi!
Nemo tietysti luuli, että ollaan menossa lääkäriin. Raukkaparka tunnisti eläinlääkärirakennuksen ja kaivautui odotustilassa penkin alle, perimmäiseen nurkkaan. Niina halusi ensin nähdä Nemon liikkeitä ulkona. Liikkeet oli kuulemma hyvät. Huoneessa koira meni jälleen piiloon penkin alle ja oli niin pirun kasassa ja peloissaan. Niina yritti houkutella nameilla luokseen, ei tullut. Tuli vasta kun menin siihen lattialle istumaan ja houkuttelin eteenpäin. Huvittava, ryömi hissukseen viereen. Pian suostui jo ottamaan broileria Niinan kädestä, tosin venyttäen itsensä ihan äärimmäisyyksiin, ettei vaan tartte mennä liian lähelle! Siinä sitten tutkittiin, mä syöttelin Nemolle broileria ja fysioterapeutti teki työtään. Muistaakseni (en ole nyt ihan varma, tuli niin paljon asiaa että pää on melko sekaisin) Nemo ei varaa painoa kunnolla oikealle jalalle, kun nostaa vastakkaisen etutassun ilmaa, sen pitäisi varata sille jalalle, sen sijasta ottaa jalalla tukiaskelia eteenpäin. Tai jotain sinnepäin.

Sitten koira kyljelleen maahan, meni melko vastahakoisena ja jouduin jonkun aikaa väkisin pitämään. Alkoi rentoutua melko pian Niinan käsittelyssä. Tajusi pikkueläin vihdoin ettei ole mitään pahaa kyseessä. Jumeja löytyi vasemmalta puolelta rintarangasta ja sisäreidestä, oikealta puolelta kaularankaosa - lapaluun yläreuna edempänä kuin vasemmalla puolella, luultavasti lihaskireys vetänyt sen väärään asentoon -, lonkan koukistajat tosi jumissa, ja ei ojenna oikeaa lonkkaa kunnolla.
Kyynärnivelten liikkuvuus oli kuulemma myös lievästi normaalia rajoittuneempi, ei merkittävästi. Tuo oikean takatassun homma olikin jännä. Meillä on nyt seuraava aika kuukauden päästä, jos sinne mennessä se ei ole normalisoitunut, koira lähtee ehdottomasti lonkkakuvauksiin.

Saatiin nyt lisää venytyksiä kotona tehtäväksi. Olihan Nemo siis jumissa, mutta en mä usko sen tuohon käytökseen vaikuttaneen. Eiköhän sillä ollut/ole päällä kunnon uhma vaan, mutta eiköhän sekin tästä ala laantumaan kun koira tajuaa että ei ole todellakaan niskan päällä.
Mutta ehdottomasti kaikkea muuta kuin turha käynti, sain monta hyvää vinkkiä näihin käytösjuttuihinkin Niinalta, kiitos paljon :-)
Nyt eläin saa olla levossa vielä huomisen, sunnuntaina sitten alkaa normilenkkeilyt ja treenaaminenkin toivon mukaan. Sen lisäksi venytykset päiväohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti