28. heinäkuuta 2011

pehmokoiran omistaminen

Pehmokoiran omistaminen on haastavaa. Varsinkin pehmokoiran kanssa treenaaminen, kun pehmokoira saattaa paineistua ja ahdistua vääränlaisesta liikkeestä, väärällä äänensävyllä mainitusta käskystä, toistetusta epäonnistuneesta liikkeestä, kaverin ärähtämisestä koiralleen.
Olin suunnitellut nyt illaksi pehmokoiran kanssa kisamaiset treenit. Janessan ja Wilin kanssa yhteiskoululla. Nemppa ja minä treenattiin ensin.
Kisamaisina putkeen liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Maahanmeno mielettömän hieno. Luoksarissa Nemo ennakoi kun Janessa liikkuroi ja huusi "käskyn". Teki sen toisenkin kerran. Totesin vain hups väärin meni. Kolmannella tarkoitus ottaa lyhyempi etäisyys, koira lähti paineissa perään. Palkkailin vaan istumisesta kun Janessa huusi käskyä, olin itsekin ihan jäissä. Ja Nemo huomasi. Onnistunut miniluoksetulo.
Palkkasin jättipalkalla (tuskin mitään hyötyä enää, raukkaparka luuli että se teki huonon maahanmenonkin eikä saanut palkkaa... ja sen jälkeen omistaja teettää vielä kaksi palkatonta luoksetuloa..), ja Nemo sai jonkun ahdistuskohtauksen. Hotki lihapullat, vinkui tosi kipeän kuuloisesti häntä koipien välissä. Tauolle, istui sylissä kymmenisen minuuttia, paineissa ja kipeän oloisena. Otti myös vähän paineita Janessan ja Wilin puuhista.
Käytiin pikku kävelyllä. Helpotettuina samojen liikkeiden osia, tosi iloinen.

En tiedä. En vaan tiedä.... miksi juuri nyt meni kaikki ihan penkin alle. Mikä se vinkukohtaus oli? Nyt jos Nemolle jäi jotkut traumat tuosta ja jos luoksarimokat söi kamalasti motivaatiota. Jos.
Joo epäonnistumisia tulee. Pehmokoiran kanssa ne vaan harmittaa enemmän. Ehkä suurentelen asiaa, ehkä en.
ps. ja Nemopa vasta jännä pehmo onkin, treenikentällä oikein superpehmo siis aivan sairas ja kotona melkein kulmakunnan kauhu.... ego ei ulotu kentälle.

4 kommenttia:

 1. NYYYT ei masentumista. Ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan eiks je tää oli eka tosihyvä joka tuli mieleen. NOMUT tsekkaa miten menee seur treeneissä, ehkä tää oli vään tämmönen pikkunen takapakki, ja menee ohi. Sen näkee jatkossa.

  VastaaPoista
 2. Elähän nyt maire masennu, tänään on päivä uus =)
  Tuo ylhäällä ottama kuva Nemosta on ihana! Tässä olisi tää linkki niihin kuviin, eivät tällä kertaa ole mitenkään häävejä, mutta saapi vapaasti lainata, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 3. Niin ja se osoite oli https://picasaweb.google.com/susan.miiro/Heinakuu2011# =P

  VastaaPoista
 4. jenna: joo-o mutta tänään aamulla sama setti ja maahanmeno ei toiminut enää.. kiitti tsempistä kumminkin!

  susan: nyt pidän muutaman päivän paussia ja sitten jatkuu. kiitti.
  joo voisin käyttää kuvista muutamia, kiitos:)

  VastaaPoista