14. elokuuta 2010

kova treenikesä palkittiin

Oltiinpa sitten tänään toisissa möllitokoissa, Helsingissä mölliluokassa. Aamulla sää oli aivan hirveä. Kun lähdettiin ajelemaan hesaa kohti, oli vielä kirkasta. Puolimatkassa alkoi sairas kaatosade ja ukonilma. Odoteltiin kentän vieressä autossa noin tunti, kävin ilmoittamassa koiran. Sade väheni, ja kas kummaa, loppui juuri sopivasti möllien alussa.
Mölliluokassa oli kahdeksan koirakkoa, oltiin Nemon kanssa toisessa paikkamakuuryhmässä. Maa oli märkä ja koira hieman haahuilevan tuntuinen.. liikkeistä ei ole nyt ainoatakaan kuvaa, kamera oli mukana mutta kökötti koko kisan ajan autossa.

Sitten seikkaperäinen selostus liikkeistä..
Luoksepäästävyydessä 10 perse nousi! Voihan voikukat. Ei se tehnyt muuta kuin nousi seisomaan, tuomari ei siitä rokottanut. Nätisti antoi tsekata hampaat yms.
Paikallamakuussa 9 sama ongelma kuin viime mölleissä, ennen maahankäskemistä maahanmenon ennakointia, viitisen kertaa jälleen. Kun se on lysähtänyt sinne maahan, sitä ei saa enää ylös. Mikähän tähän auttaisi. Perusasentotreeniä, ja perusasennossa ajan kasvattamista, että se pysyy sivulla vaikka minuutin. Treeneissä ei ole kauheasti tätä harrastellut. Makuussa olin luultavasti kymmenen metrin päässä? Kehän keskelle oli piirretty viiva, sille menin seisomaan. Hyvin pysyi Nemo, piti kontaktia kokoajan. Yhdessä vaiheessa vissiin vähän kääntyi lonkalle
Meidän yksilöliikkeet olikin vasta lopussa, oltiin toisiksiviimeisiä.
Seuraamiset 10 oli Nemon osalta tosi hienoja. Kontakti pysyi, ei jätättänyt, paitsi vapaana seuraamisessa vähän. Joutui pari lisäkäskyä antaa ja kehuin hyvästä. Oon supertyytyväinen seuraamisiin, aika vireellinen! Sitten minä. Olen oikea ongelma tuolle koiralle. Pilaan sen suoritukset. Vedin seuraamisissa ihan unessa, meinasin törmätä esteeseen, käännyin aivan perseelleen. Tästä sainkin tuomarilta palautetta, nyt ihan oikeasti treenaan käännöksiä ilman koiraa.
Liikkeestä maahanmeno 9,5, tosi hiano. Pikkuruisen avun annoin, hidastin vähän käskyttäessä.
Liikkeestä seisominen 9 oli myös kiva, annoin myös avun, hidastin. Mutta se jäi seisomaan!! Otti pari askelta kuulemma ennenkuin stoppasi.
Luoksetulossa 9,5 meni pisteitä siitä, että en mennyt ihan kehänauhan luokse vaan jäin epähuomiossa vähän edemmäs. Nemo ei ennakoinut ja tuli mielettömällä vauhdilla, bra!
Estehyppy 8 meni persiilleen. Otin tosi helpotettuna, ekalla kielsi, tokalla hyppäsi isolla käsimerkillä ja sain juuri stopattua sen ennenkuin kerkesi kiertää esteen. Nojoo.

Kokonaisvaikutus 10 ja yhteispisteet 188,5 sekä kunniapalkinto. Tuomarilta sain palautetta lähinnä omista sekoiluistani, huhhuh meikää.. koira oli kuulemma todella hyvä, erittäin lupaava. Tuomarina oli muuten Kaisa Lähdesmäki. Arvostelu oli onneksi hivenen tiukempi kuin viimekertaisissa mölleissä
Nemo oli ihan mielettömässä vireessä ja teki töitä innolla, se oli tärkeintä! Koiralla oli selvästi hauskaa omistajan jännityksestä huolimatta. Nyt kiinnitän eritoten huomiota omiin touhuihini, maahanmenon ennakointiin ja vinoon perusasentoon. Missä vaiheessa se on päässyt noin vinoksi? Luoksarin ja seuraamisten loppuperus oli järisyttävän vino.
Oli kyllä kivaa ja en ajatellut edes mitään voittamista, mutta niin tässä vaan kävi että voitettiin se mölliluokka. Liikkeiden välissä palkkasin Nemoa, syöttelin railakkaasti nakkia.
Nähtiin Lauraa ja Leiaa, Nemo rakastui portugeesityttöseen täysin.
Saatiin tuommoinen pedigreesäkki ja ruusuke, jätkä sai ylimääräisen annoksen evästä kotona ja tuolla se nyt koisii. Me vanha kunnon pahviaivoliiga, hommamme alkavat vihdoin sujua.
edit/ muistin lisätä tuomarin nimen jopa tuonne :D

5 kommenttia:

 1. Onnea hienosta tuloksesta! :)Siitä vielä vähän viilaamaan ja sitten virallisiin :D

  VastaaPoista
 2. janessa: kiitos! viilausta tosiaan tarvitaan enemmänkin kuin vähän, mutta nemon vire oli positiviinen juttu.. :--D
  säkin oot tullut takas suomeen, pitää mennä joku päivä treenaamaan!

  VastaaPoista
 3. Onnea vielä hienosta menestyksestä eilisissä mölleissä! Kyllä mä vielä haluan Nemon nähdä virallisissakin kisoissa! Ootteko nyt syksyllä niihin tiltun mölleihin tulossa?

  Saat kyllä olla tyytyväinen että olet Nemosta saanut noin kevollisen tokokoiruuden! Kokemuksesta tiedän ettei varmasti mikään helpoin tokorotu ole, mutta sitäkin palkitsevammalta jokainen onnistuminen tuntuu. Hienoa :)

  VastaaPoista
 4. laura: kiitos (hieman myöhässä tulee vastaus...)! toivon mukaan virallisiin ollaan menossa, ehkä jo ennemmin kuin itsekään osaan odottaa..
  en tiedä tiltun mölleistä, täytyy katsella.
  kiitos kannustavasta kommentista, eihän biisonien kanssa ihan helppoa ole.. :)

  VastaaPoista
 5. Miten tämä on voinut mennä multa ohi?! Onneksi olkoon todella hienosta tuloksesta! Treenaaminen todellakin kannattaa ;)

  T. susan

  VastaaPoista