11. toukokuuta 2012

paranee vaan


Tässä vielä se must-palkintopose Nempasta. Hämmästelin kisoissa vissiin muutaman sekunnin verran, että eikö täällä jaeta ruusukkeita mutta asia unohtui saman tien. Nooh, iloisena yllätyksenä keskiviikkona saapui postissa ruusuke! En jaksanut ottaa uutta kuvaa, mutta ruusuke komeilee tuolla Nemon harvojen ruusukkeiden kanssa seinällä.

Kuuluu hyvää. Mahtavia kevätpäiviä ja pitkiä lenkkejä. Elämästä nauttimista. Tokot on nyt heitetty täksi viikoksi pois päiväjärjestyksestä, ei huvita sitten yhtään. Lenkkeily on tosiaan ollut päivien ykköstekeminen. Pitäisi opettaa puppe käyttäytymään juoksulenkeillä kunnolla, toisten koirien ohittaminen juosten on hivenen haastavaa.

Mutta käytiin me tiistaina treenaamassa agilityä! Uskomaton saavutus. Mentiin illalla vapaavuorolla ristarille. Nemo tunnisti heti paikan ja meni totaalisen sekaisin. Huomasi, että ollaan treenattu viimeksi syksyllä (kaksi kertaa) ja ennen sitä kunnolla vuosi sitten. Jäi kyseinen laji sittenkin vähän taka-alalle vaikka niin ei pitänyt käydä. Kertailin tyypin kanssa keppejä - olin harmistunut kun en ainakaan löytänyt mestasta vanhoja ohjureita -, maksimissaan kahta hyppyä peräkkäin, putkea ja tehtiin kontakteja. Ongelmia oli paljon. Ensinnäkin hajut veivät Nemoa ihan kymmenen nolla. Jännä, se ei ole koskaan ollut treenatessa missään varmaan noin huonosti kuulolla. Kokoajan sai huomautella. Erehdyin myös kokeilemaan ohjurittomia keppejä, virhe. Saatiin muutamat onnistuneet kepinpätkät ihan hitsin suurilla avuilla. Ekassa hypyssä pääsi varastamaan palkalle kierrettyään esteen. Pian alkoi hypyt ja kaikki muistua. Olipa koiralla ainakin hauskaa, itse turhauduin välillä jo pikkuisen. Esimerkiksi silloin kun Nemo karkasi kolme kertaa putkeen ja mennä viiletti putkea edestakaisin pari kertaa... eipä putkiongelmista tietoa!
Nooh, nyt jos raahautuisi vapaavuoroille useamminkin ;--)


Ensi viikolla aloitetaan taas treenit ja ajattelin ilmoittaa koiran kesäkuun alkupuolen kokeeseen. Jos mahdutaan ja niin edespäin. Kesällä tuskin muuten kisataan, syksystäkään en osaa sanoa vielä, enkä halua edes suunnitella kesää pidemmälle.
Näin lopuksi, noi pidentyneet päivät ja ihanat säät ja vihreys on vaan jotain niin huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti