15. marraskuuta 2011

treenipohdintaa

Kootut treenikertomukset näin illan kunniaksi. Treenaaminen ei ole oikein ottanut vauhtia alleen, mutta ehkä se tästä... yritän tiivistää vaan mitä ja milloin.
Viime lauantaina aamusta tekonurmella yläasteen vieressä. Vire oli ihan kiva, mutta eläin levoton kuin mikäkin. Oli kokoajan sinkoilemassa joka paikkaan ja kyttäili superskarppina tielle. Pitää alkaa treenailemaan joitain kertoja remmissä, niin on helpompi kumminkin kontrolloida. En edes muista milloin olen treenannut hihnaseuruuta? Ehkä edellisessä kokeessa?
Stoppeja ja maahanmenoja sekaisin, ei mitään ongelmia. Lisäksi 2x kaukoja, pienet ennakoinnit jälleen... Lyhyttä paikkaistumista, jees, mutta pälyili ja nuuskutteli ilmaa. Loppujen lopuksi päädyin heittelemään Nemolle nameja pitkin kenttää. Se syttyy siitä mielettömästi, kunnon saalistajan liikkeet. Juu.

Maanantaina peruskentällä kirkolla alkuillasta, pimeessä kivaa. Nemo oli ihan sairaan liekeissä, valmiina tekemään suunnilleen mitä tahansa. Laitoin sen hetkeksi venailemaan aitaan ja rakensin ruudun kentän toiseen päähän. Tarkoituksena oli ottaa muutamia juttuja eri puolella kenttää, ja harjoitella samalla sitä hallittua siirtymistä paikasta toiseen.
Ruudun luokse tuli seuraamispaikalla ilman käskyä, palkkasin siitä kokoajan. Ajattelin, että voisin opettaa sen siirtymään treeni/kisatilanteessa seuraamispaikalla seuraavaan liikkeeseen, olisi helpoin ja pysyisi varmasti kontrollissa. Ruudut oli ihan mielettömät! Otettiin varmaan joku kolme, kasvatin vähän matkaa, vikassa liikaa, oli juuri menossa ruutuun kun kehaisin, kääntyi kattomaan että mitä, mutta haki sinne namille. Jeee!
Sen jälkeen siirryttiin toiseen laitaan tekemään kaukot, mur parit ennakoinnit. Huomasin myös, että mun istumisen käsimerkki oli harvinaisen omituinen, sekin saattoi aiheuttaa tahmeutta ja sekoilua. Vielä yksi siirtymä paikkaistumiseen, sekin hieno.
Loppuun pakkailin kamoja kentän laidalla ja laitoin koiran kiinni.

Onko ideoita, miten saan treenin lopettamisen rauhalliseksi? Että koira ei heti treenin loputtua lähde hinkumaan kadulle? Oon nyt koittanut jokaisen treenisession jälkeen vaan hengailla tovin kentällä, rapsutella koiraa, odottaa sen rauhoittumista. On käynyt päinvastoin, se on treenien jälkeen ihan superkiihtyneessä tilassa, menettää aivotoimintansa ja vilkuilee vaan kadulle.
Toisena ongelmana taas ne helkutin jäävät. En edes osaa niitä näköjään opettaa. Oon hinkannut niitäkin vuosia, vaihtanut jopa seisomiseen käskyn, treenannut niitä vaan sekaisin, jolloin koira osaa. Mutta liikkeestä se tuntuu oikeasti edelleenkin arpovan, arpoi taas tänään ja treenit menikin pahemman kerran pieleen. Ideat loppuu noiden jäävien kanssa. Eri valmistelukäskyt? Uudestaan aloittaminen? Uudet käskyt?

Ja vielä piti mainita, joudun etsimään uuden fyssarin, missä viimeksi käytiin, on jäänyt sairaslomalle. Pitäisi vaan pian löytää joku, koska sen ensimmäisen kontrolliajan piti olla kuukausi sitten. Hööh, eihän näille siis voi mitään.

2 kommenttia:

 1. Onko sulla jääviin siis vihjesanat? :) Meillä Eetu teki vähän tuota samaa arpomista. Tosin se johtui siitä, että Eetu keskitty seuraamisen niin täysillä että hämmentyi täysin kun saikin äkkiä käskyn seisoo/maata niin arpomalla heitti sitten jomman kumman yleensä sen jota oli tehty enemmän.

  Otin sitten liikkeisiin vihjesanat eli ennen maahanmenoa kuiskaan koiralle "mmmmaaaahannmenoa" ja seisomista ennen "seiSOtaan". Tämän jälkee arpominen loppu ja seurasi vielä innokkaammin koska oli ns jutussa mukana eikä malttanu odottaa millon annan käskyn :D Sitten teki hienot jäävät aina. Oon joskus yrittänyt päästä näistä eroon, mut sillon palataan aina vanhaa takasi joten oon vaa tullu siihen tulokseen että ei voi mitään pakko ne vihjesanat on pitää jos ei haluu aina sydän pysähtyneenä miettiä kumman liikkeen se kokeessa valitsee

  PS Voittajassa nähää ;)

  VastaaPoista
 2. melkku: ei ole. oon miettinyt itsekin tätä, mutta oon päätynyt aina siihen tulokseen, että onko sillä niin väliä. kun kerroit tuon teidän esimerkin, niin mun mieleni taisi muuttua :D pitää vaan nyt keksiä jotkut tarpeeksi eroavat valmistelukäskyt ja alkaa liittämään niitä liikkeiden alkuun.
  joo hei tuu ihmeessä moikkaamaan! piisonit on joskus puolelta päivin muistaakseni.

  VastaaPoista