21. lokakuuta 2012

you burn with the brightest flame


Rakastan syksyä. Saattaisin rakastaakin, jos ei aivan koko ajan - liioittelematta - sataisi kaatamalla vettä. Poljin vähän aikaa sitten kaveriltani kotiin hieman yli kuuden kilometrin matkan vesisateessa ja kirosin säätä. Nemokaan ei oikein arvostanut kun lähdin vielä loikkimaan sen kanssa tuonne vesilätäkköjen joukkoon. Kanootti olisi varmaan kätevin kulkuväline ulkona tällä hetkellä.
Ollaan tehty pitkiä lenkkejä silloin kuin vettä ei ole satanut aivan suunnattomasti. Tällä viikolla jopa joka päivä, torstaina skippasin pidemmät kierrokset vetisen kelin takia. 
Pikkueläin on ollut suunnattoman onnellinen kun kaverini ovat vierailleet meillä tällä viikolla muutamana päivänä. Varsinkin erästä ystävääni karvapeikko suorastaan palvoo, se on ihan uskomaton. Nemo menee ihan sekaisin kyseisestä tyypistä, on kokoajan kerjäämässä rapsutuksia ja on suunnattoman iloinen tämän näkemisestä.
Tekisi mieli taas ylistää Nemoa. Koko syksy on ollut täydellistä hullunmyllyä, koirankin elämä on muuttunut monelta osin, muun muassa sen lauma on pienentynyt kun toinenkin veli muutti pois kotoa. Nemo on suhtautunut kaikkeen tajuttoman hienosti, ei ole ilmennyt minkäänlaista stressin merkkiä, ei mitään käytösongelmia. Ihan paras. Kaikessa.


Ollaan treenattu. Silleen sopivasti.

Maanantaina tehtiin vissiin tuossa lähikentällä pienet treenit lenkin alkuun. Kaukoja 2x, tosi hienoja. Ei ennakointia. 
Epäsäännöllisesti palkkailtuja maahanmenoja noin 5x, taas pikkuherran yritys koveni kummasti kun jokaisesta ei tippunut palkkaa.
Kokeilin seuraamisessa uutta palkkatapaa, heitin palkan koiran taakse. Vähän säätöä vielä tässä, vaatii useimpia toistoja että Nemo oppii tuon palkkatavan. Voisi toimia kuitenkin tuohon painamiseen ja edistämiseen. Saa nähdä.
Lisäksi tehtiin lyhyehkö istuminen ja seuraamisen pakituksia jokunen toisto. Aika pätevästi pakittelee. Oon päässyt nostamaan kättäkin vähän korkeammalle, toivottavasti pian menisi ilman käsimerkkiä.

Eilen reenailtiin kauempana olevalla kentällä. Koira oli koko lenkin ajan jo ollut ihan liekeissä. Olen viimeaikoina käynyt varmaan vähän liikaakin vain juoksuttamassa sitä kentillä. Tämän huomaa, tyyppi menee nenä liian maassa treeninkin alussa. Kerron kyllä sille aina, onko kyseessä treenaaminen vai ihan riekkumiskeikka, ja koira on heti kuulolla, kun tarve vaatii. Pari kertaa lähti kuitenkin treenin väliajoilla haahuilemaan ympäriinsä, tuli kutsusta takaisin.
Nää treenit oli aika extempore ja sisältökin oli sen mukaista; sivulletuloja 2x eri kulmista, kaukot 2x, seuraamista kolmesti palkattuna, kävyn noutamista ja luoksetulosta maahanmenoa.
Kaukoissa kamalaa ennakointia, täytyy alkaa jälleen palkkailemaan alkuasennoista. Unohdan aina alkuasentopalkkailut silloin kun se ei ennakoi, ajattelen että ei nyt tarvii sitä vahvistella kun hyvin se pysyy...
Ahahah kävyn noutaminen oli aika spontaania! Koira oli niin villissä vireessä että päätin yrittää. Poimin kentältä kävyn ja innostin piskiä ensin haukkumaan ja sitten palkkasin muutamasti vaan käpyyn tarttumisesta. Pian se haki käpyä jo kaukaa. Hemmetin pätevä ja söpö :-D 
Luoksetulon maahanmenotkaan ei olleet loppuun suunniteltuja, semikivasti teki silti.

Tänään lähdettiin treenaamaan ja edellä mainittu Nemon rakastama ystäväni oli mukana, pikkuelikko oli siis täydellisen sekaisin. Se oli vapaana jo kentälle mennessään ja spurttaili siinä ympäriinsä ennen kuin pyysin sen treenaamaan.
Alkuun kaksi vauhtiluoksetuloa. Nemo sai paniikkikohtauksen - apua se jättää mut - kun jätin sen kaverille, molemmat luoksarit oli ihan tajuttoman hienoja, voi että se tuli kovaa! 
Seuraamista taaksepalkattuna jonkun neljän viiden toiston verran, tosi nastoja, intopiukeena. Palkan löytäminen nopeesti. vieläkin vähän vaikeeta.
Lisäksi kaket (ennakointia) ja istuminen. Istumisessa nousi. Paikkikset pitäisi pistää tehotreeniin, tyyppi ei malta enää pysyä aloillaan.
Treenit oli ihan tajuttoman hienot! Vireellä olisi vetänyt kisasuorituksen kevyesti läpi, okei koira ei välttämättä olisi pysynyt hallinnassa, se oli kuin sähköjänis ja spurttaili liikkeiden välissä ympäri kenttää. Sillä oli ihan superkivaa, ihan upeat treenit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti