6. maaliskuuta 2012

tarvitaan vain vähän asennetta

Todella hyvät fiilikset tokosta! Aamulla innostuin vihdoin ja viimein väsäilemään kunnollista treenisuunnitelmaa ja sain asetettua osatavoitteetkin näille kahdelle kuukaudelle. Päämääränä olisi toukokuun kuudennen koe, ja sieltä ykköstulos ilman paikallamakuuta. Kaikki on mahdollista, kunhan vaan asennoituu oikein, jaksaa tehdä paljon töitä ja yrittää lujasti. Onneksi en ole itse helposti luovuttavaa tyyppiä, ja onneksi mulla on koira joka rakastaa treenaamista. Ja jos tuota tavoitetta ei saavuteta, sepä ei haittaa. Aina voi yrittää uudelleen.

Nyt maaliskuussa olisi tarkoituksena saada palkitsemisen satunnaistaminen kunnolla käyttöön. Olen tehnyt piskin kanssa satunnaisesti palkattuja sarjoja juuri esimerkiksi istumisia, maahanmenoja. Uskon, että voin nyt jo alkaa harventamaan palkitsemista entisestään ja antamaan ensimmäisen käskyn jälkeen toisen käskyn ja palkitsemaan vasta sitten jne. Nemo yrittää kovasti ja ei ole tosiaan lannistunut, vaikka palkkaa ei ole joka kerta tullutkaan. Nyt jotkut varmaan miettii, että enkö treenannut näitä ennen noita kisoja? Ei, ennen ekoja kisoja en treenannutkaan kun en tiennyt. Viime vuoden kisoja ennen treenattiin näitäkin, mutta hävettävän huonosti. Onneksi aina voi parantaa ja syventyä asioihin enemmän.
Huhtikuussa olisi tarkoitus saada kisatreenit täytäntöön, tämän kanssa voi tulla vähän kiire. Ehkä hyvä että tässä on aikaa vain kaksi kuukautta, enemmän motivaatiota treenata ;) Itselleni asetin tavoitteeksi jännityksen hillitsemisen. Olisi enemmän kuin hyvä päästä epävirallisiin ennen kisoja, mutta ei ainakaan vielä ole tulossa sopivia. Sitten pitää vaan kaveriporukalla treenata ja psyykata itsensä ihan kisafiiliksiin.
Kävin tänään vielä kaikki liikkeet osasiin purettuna ja niissä ei ole enää paljoa mitään hiottavaa. Pitää vain muistaa kertailla tasaisin väliajoin, ettei pääse mitkään osat ruostumaan.

Eilen ja tänään treenattiin Nemon aamuruoalla (nappuloilla) olkkarissa. Voi hitsit että piski tekee niin mahtavasti töitä - ei ihmekään kahden viikon tauon jälkeen. Se on ihan liekeissä, ei tarvitse muuta virittelyä kuin sen että vedän treeniliivin päälleni ja otan naksuttimen käteen. Perusasentoja ollaan kertailtu pitkin päiviä muutaman sarjoissa, kivalta alkaa näyttää. Näitä pitää vaan muistaa kerrata, jos Nemo on vähänkin liian innokas, se tulee vinoon...
Tänään kerrattiin ihan noita perusasentoja. Sitten pistin koiran käyttämään takajalkojaan tommosen lautasen avulla, hienosti tajusi että niitä takakoipiakin voi liikutella.
Satunnaispalkattu sarja istumisia, tosi jees. Seuraamisen käännöksiä (tai kaarroksia, aloitin loivista) 6x sekä oikealle että vasemmalle. Oikealle kääntyessä se on liimattuna jalkaani, ei jätätä, vautsi. Vasurille tehtiin kartio koiran toisella puolella - ja se liikutti niitä takajalkojaan! Supervau. Naksun kanssa tehtiin. Lisäksi koira perusasentoon ja siinä kapulan pitoa, vähän heikkoa edelleenkin. Saattaa mennä sivulta maahan ja pitää kapulaa maassa.

Toivottavasti tämä treenifiilis säilyy sekä mulla että Nemolla tämmöisenä, silloin on helppo treenata! Pitäisi useammin asettaa ihan tiukkoja tavoitteita ja ottaa ne haasteet vastaan, niin ehkä sitä tarttuisi toimeen vähän kovemmin? Tällä kertaa on jopa vähän itseluottamusta, ehkä tästä tulee jotain. Nyt olen varmaan ylistänyt ja toitottanut liikaa täällä ja sitten me feilataan :--D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti