18. kesäkuuta 2012

you can't stop the waves, but you can learn to surf


Tämä postaus saakin osakseen monta tunnistetta, voisi ehkä harkita kertovansa kuulumisia vähän tarkemmin.
Mistäs sitä aloittaisi. Vaikka tokosta. Treenaaminen on ollut viime aikoina ihan toissijainen juttu, ei ole kiinnostanut yhtään. Ja jos mulla itselläni ei ole motivaatiota, motivaatipuutteen kera treenaaminen on ihan sama asia kuin se, ettei treenaa ollenkaan. Joten ei olla oikeastaan tehty mitään. Okei, liioittelen - ollaan me treenattu ehkä yhdet tai kahdet treenit per viikko. En vaan laske sitä kunnon treenaamiseksi, koska siitä ei ole oikeastaan mitään hyötyä. Vähän kivanpitoa vaan pupen kanssa.

Eilen tehtiin aamusta mm kisamaisena jäävät ja luoksetulo sekä vähän palkallista seuraamista. Kaikki tosi kivan näköisiä, seisomisessa annoin avun mutta muuten pelaa hyvin. Ei alokasluokassa nyt ole varsinaisesti enää treenattavaa. Mutta suosiolla odottelen oman motivaationi paluuta ennen tavoitteellista treenaamista :D

Koirakavereita Nemo on päässyt näkemään. Nähtiin pitkästä aikaa Juliaa ja kleiniherroja kesäkuun alussa, pojat tuli taas tosi kivasti toimeen. Peppi-villistä nähtiin myös about viikko siten. Ainon ja Emma-nahkan kanssa tehtiin jättimäinen lenkki muuan kalliolle ja uitettiin vähän koiria. Tai no, Emma ui, Nemo kävi kastautumassa. Mahaan saakka.
Lisäksi Liisan ja Foxin kanssa käytiin haariksella tosi kivalla hiekkakuopalla, mielettömän hyvä koirien uittamispaikka! Tollerihan ui ihan hulluna, hienostobiisoni kahlaili namien perässä. Olin ilkeä ja uitin sitä pelastusliivin kanssa. Paikalla oli myös mukava nuori suomenlapparinarttu, koirilla meni melkoisen lujaa. Nemppa vähän aikaa juoksenteli mutta tyytyi sitten katselemaan nuorempien menoa.


Viime viikon keskiviikkona käytiin pyörähtämässä melko extempore mätsärissä Porvoossa. Paikka oli huono, parkkiksella, liian paljon ihmisiä ja koiria pienessä tilassa. Siellä sitä kuitenkin sinniteltiin ja saatiin kotiin viemisiksi sininen nauha ilman sijoituksia. Loppujen lopuksi olin iloinen että lähdin, oli mukavaa seuraa ja Nemolle teki todella hyvää, se käyttäytyi taas niin mallikkaasti.

Muuten Nemo on saanut kaikenlaista tekemistä tokon sijalle, juoksulenkeillä koira kulkee mukana vaihtelevasti pari kolme kertaa viikossa. Olen jopa aktivoitunut jäljen taholla ja tehnyt sille tässä kuussa kolme nakkijälkeä. Melkoisen lyhyitä kaikki, mutta kivasti jäljestettyjä.


Nemppa on suhteellisen normaali oma itsensä, ainoastaan sen korvat ovat olleet ulkona aika railakkaasti kateissa pian viimeisen kuukauden verran. Kaikki hyvät hajut vievät niin pirusti. Laitan tämän osaksi sen piikkiin, jos nyt on vaikka paljon narttuja juoksussa tms, ja osaksi treenaamattomuuden piikkiin. Koira tottelee ja on paremmin kuulolla arkielämässäkin kun tokoillaan ahkerasti. Arkikäytöstä on nyt ihan muuten vaan hiottu, ohitukset otettu taas vaihteeksi syyniin ja semmoista.

Leikkasin tyypin turkin myös melko lyhyeen kuosiin, ja ensi viikolla kun lähdetään luultavasti reissaamaan, leikkaan vielä lyhyemmäksi että se on mahdollisimman helppo hoitaa. Loppukesä on vähän auki, voi olla että reissataan heinäkuussa melkoisen paljon. Terveystarkit ja fyssari pitäisi saada, mutta siirrän ne suosiolla elokuuhun, koska en tiedä paljon ollaan kotosalla.
Mutta joo, ihan semmoista normielämää vietetään ja ennen kaikkea nautitaan elämästä ja ihanasta kesästä täysillä :--)

ps. menee hermo bloggerin kanssa. Ei suostu millään yhteistyöhön. Typerä.

2 kommenttia:

  1. Niin totta että kun treenaa tokoa useammin niin koira on muutenkin paremmin kuulolla. Nasun kokeen jälkeen ollaan treenattu ihan laiskasti ja se onkin ollut tosi ärsyttävä. :D Mä voisin tosin pistää sen piikkiin että varmaan sillä on juoksut tulossa... ;D Hyviä kuvia!

    VastaaPoista
  2. julia: joo tuo on aivan totta! :D mun piti onnitella nasun huipusta kokeesta, unohdan kumminkin joten tässä nyt; paljon onnea! :--)

    VastaaPoista